Carolina Herrera S/S 2015

Carolina Herrera S/S 2015

Nabídka značky Carolina Herrera na týdnech módy rozkvetla. Nic není v módě tak časté jako květina, každý návrhář ji ale ve své tvorbě interpretuje jinak. Jak ji tentokrát do kolekce zapojila Carolina Herrera?

S květinami už Carolina Herrera v minulosti pracovala mnohokrát. Její pojetí bylo pokaždé jiné, a tak je tomu i tentokrát. Od květin se značka odrazila, avšak nebyly jediným výrazným prvkem její kolekce. V jarní a letní kolekci je znatelná snaha o symetrii, geometrické vzory a jedním ze základních kamenů módní řady jsou i honosné róby. Na ty se u Caroliny Herrera těšíme pokaždé.

Klišé u květin ale končí. Jinak se značka pouští do nových technologií, látek a materiálů. Vzory Herrera poskládala jako nádhernou mozaiku, do nich umístila tvary trojúhelníků a obdélníků. Díky hře s geometrií působí potisky trojrozměrně, ač takové ve skutečnosti nejsou.

Na přehlídce se mísily experimenty s tradičními střihy a líbivými barvami. S Carolinou může její zákaznice sáhnout po výrazné květině na bílém podkladu i po klasické večerní róbě v pastelově žluté nebo růžové. Vždy to ale bude volba něčeho nádherného.

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram