Čas na relaxační koupel - z čeho ji vykouzlit?

Čas na relaxační koupel - z čeho ji vykouzlit?

Relaxace s každým podzimem pravidelně získává na popularitě. Dáme vám pár tipů, jak z ní vytěžit maximum a co si do ní přidat, aby byla voňavá a uvolnila vás. 

Ponurý večer a únava většinou bývají prvními znaky, které vás časem zavedou až do koupelny. Podzimní večery jsou jako stvořené pro poklidný odpočinek v teplé koupeli. Nejběžnější variantou, jak si vodu ovonět a přidat také trochu péče vaší pokožce, je pěna do koupele. Většinou ji seženete kdekoli i za pár korun. Nevýhoda pěn je ovšem v tom, že bublinky často velmi rychle popraskají. Daleko sofistikovanější metodou, jak si užít čas sama pro sebe, je přidání koupelové soli. Soli obecně mají mimo jiné i čistící účinek, takže po nich už nemusíte používat mýdlo ani sprchový gel. Pyšní se také příjemnou podmanivou vůní, která vám může na chvíli zpomalit rychlý tok myšlenek ve vaší hlavě a později vám pomoci klidně usnout.   

  
Ajurvédská koupelová sůl Purity Vision 129 Kč ; Koupelová sůl Kneipp 159 Kč ; Koupelová sůl Sefiros 139 Kč

Čím dál tím větší popularitu si vybojovaly koupelové oleje. Velmi širokou nabídku nabízí výrobce Kneipp. Jejich bylinné esence jsou pečlivě míchány dohromady tak, aby měly vždy účinek na určitou část těla nebo na psychiku samotnou. Není potřeba vyznat se v bylinkách, protože jednotlivé oleje už nesou jméno po efektu, který se po blahodárné koupeli dostaví. Vzhledem ke stresovému období a času, kdy jsme všichni náchylnější k virovým onemocněním, doporučuje oleje jako Sladké sny, Nachlazení či Klidná mysl. Kromě správné vůně a směsi bylinek si nezapomeňte nahřát ručník, do kterého se pak zabalíte, do vlasů si naneste hydratační masku, a buďto jen zavřete oči a necháte vše za hlavou (třeba za doprovodu relaxačních tónů), nebo si otevřete oblíbenou knížku a na okamžik uprchněte z reality.

Podzimní koupele stojí za to. Jsou nezbytností, kterou si nesmíte odepřít.  

  
Sada koupelových olejů Kneipp 209 Kč ; Pěna do koupele Heyland & Whittle 369 Kč ; Olej do koupele Klidná mysl 169 Kč

krasa.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram