Celosvětovou demonstraci v boji proti změnám klimatu podpořilo hned několik kanadských značek

Celosvětovou demonstraci v boji proti změnám klimatu podpořilo hned několik kanadských značek

Miliony lidí pochodovaly v páteční demonstraci po celém světě kvůli klimatickým změnám. Jen v Kanadě bylo hlášeno kolem 250 akcí. Celé hnutí podpořilo několik značek třeba právě tím, že uvolnily své zaměstnance k účasti na demonstraci a své prodejny na tento den zavřely.

Ne úplně tradiční přístup, zato dvojnásob chvályhodný ukázaly značky jako Burton, MEC či Lush. Palčivá otázka klimatických změn se týká nás všech, proto je téměř dechberoucí, že tyto společnosti v Kanadě na páteční den zavřeli své prodejny a vydali se bojovat do ulic společně se svými zaměstnanci.

Společnost Burton zavřela všechny své kanadské pobočky a dala zaměstnancům volno, aby se mohli demonstrace zúčastnit. Své obchody po celé Kanadě od Toronta, Montrealu až po Bromont změnila společnost na tzv. akční centra, která celý protest podporovala. Lidé zde mohli najít spotřební materiál jako odznáčky, pera a papír, aby mohli psát dopisy místním zastupitelům.

značka MEC uzavřela v pátek všech 22 ochodů napříč Kanadou, i když jen do 17 hodin. Umožnila tak svému personálu, aby se mohl stávky zúčastnit. „Jako přední kanadský maloobchod jsme hluboce znepokojeni. Jsme si již dlouho vědomi toho, že provoz našeho podnikání i prodej produktů má velký dopad na naši planetu. I přesto, že jsme díky naší historii průkopníky v oblasti udržitelnosti, uznáváme potřebu zaujmout ještě silnější postavení,“ řekl v otevřeném dopise generální ředitel značky MEC Phil Arrata.

Lush Cosmetics uzavřela nejenom všechny své kanadské prodejny, ale i kanceláře a online obchody. Ve svém prohlášení zveřejněném na webových stránkách řekl prezident a generální ředitel společnosti Mark Wolverton: „Jako obchod s hlubokými kořeny v aktivismu v oblasti životního prostředí jsme se rozhodli poskytnout tisícům našich zaměstnanců čas na to zúčastnit se stávky a učinit odvážné kroky. Všichni sdílíme tuto planetu, proto se musíme spojit, abychom zvonili na poplach a ukázali našim politikům, že „běžné podnikání“ již není možné. Na klimatickou krizi nebudeme čekat ani my.“

Společnost The Body Shop nebyla pozadu a rovněž se připojila k pochodům po celém světě. V prohlášení na sociálních sítích značka uvedla: „Některé naše obchody mohou mít dnes méně zaměstnanců, protože jim umožňujeme zasáhnout a projevit podporu v rámci demonstracích. Nebojíme se postavit tomu, čemu věříme. V poslední letech jsme řídili několik misí, abychom chránili naši planetu a připravili ji pro budoucí generace. Víme však, že musíme udělat ještě více pro obranu naší budoucnosti."

instagram.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram