Česká móda na London Fashion Week

Česká móda na London Fashion Week

V centru Británie se i letos představí česká špička mladých talentů oděvního návrhářství a šperkařství.

Již tento čtvrtek 20. února 2015 odstartuje v centru Velké Británie 61. ročník jednoho z nejsledovanějších dnů módy London Fashion Week, jenž představí na 78 designerských talentů včetně světových módních značek.

Nebudou zde tak chybět například Burberry Prorsum, Hunter Original, Paul Smith, Pringle of Scotland, Topshop Unique, Vivienne Westwood Red Label a mnoho dalších.

V rámci letošního London Fashion Week se zde ale i letos představí špička mladých českých talentů jak oděvního návrhářství, tak i šperkařství. Petra Ptáčková, Janja Prokić, Mirka Horká, Markéta Martišková a Štěpán Růžička budou jedni z více než stovky mladých návrhářů z celého světa, jejichž tvorbu v doprovodném programu módního týdne uvede International Fashion Showcase, pořádaná British Council a British Fashion Council.

 

Výstava “Bylo nebylo“ kurátorovaná Olo Křížovou, jež v Brewer Street Car Parku vypukne už 19. 2 a potrvá do 24. 2. 2015, odhalí dámské, pánské a dětské oblečení spolu s doplňky, které navrhlo pět českých módních návrhářů a šperkařů, jejichž tvorbu spojuje nezkrotná fantazie a inspirace světem pohádek, kouzel, mýtů a dětství.

My držíme palce a věříme, že si naši mladí designéři povedou stejně dobře, ne-li lépe než v loňském roce, kdy výstavu velice úzce spjatou s London Fashion Week vidělo přes pět tisíc návštěvníků včetně desítek novinářů a profesionálů ze světa módy.

 

Zdroj: Czech Fashion Council

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram