Česká návrhářka se značkou Cockerel uspěla na veletrhu v Paříži

Česká návrhářka se značkou Cockerel uspěla na veletrhu v Paříži

Česká návrhářka Lenka Kohoutová se vydala na veletrh do Paříže se svou značkou Cockerel, kde představila tvorbu ze 100% vlny. 

Lenka Kohoutová založila značku Cockerel na podzim roku 2011. Její název odkazuje na překlad rodinného jména stejně jako na barevnost, která je typická jak pro kohoutí peří, tak pro módu Lenky Kohoutové. Ve své tvorbě si autorka zakládá na používání kvalitních přírodních materiálů - hlavně vlny, bavlny a hedvábí. Kromě oděvů se u ní setkáte také s designem potahů sedacího nábytku nebo stínidel lamp v interiéru. 

V lednu 2018 se Lenka Kohoutová vydala se svou značkou na veletrh v Paříži, od nějž si slibovala, že nalezne velkoobchodního odběratele. To se jí splnilo. "Do Paříže jsem jela s tím, že jsem chtěla najít velkoobchodní odběratele a potažmo i koncové zákazníky. Oboje se povedlo, takže jsem spokojená," shrnula po návratu z Paříže. Součástí rukopisu Cockerel je také zasazení kolekce do daného prostředí a dotvoření atmosféry. To se české návrhářce jistě perfektně povedlo i na pařížském veletrhu. 

Cockerel at M&O Paris 2018 / www.cockerel.cz
Photo: Martina Maffini & Michael Michael DePasquale

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram