Čeští i slovenští designéři znovu šijí šaty na malé panenky v rámci charitativního projektu Helping Dolls

Čeští i slovenští designéři znovu šijí šaty na malé panenky v rámci charitativního projektu Helping Dolls

Charitativní projekt Pink Carpet: Helping Dolls přichází s pátým ročníkem. Na podzim se tak můžeme těšit na šaty českých i zahraničních návrhářů vyrobených na malé panenky.

zdroj: archiv Helping Dolls

Mezi designéry uvidíme známá jména, ale i ta, která teprve začínají, a to nejenom z řad módy, ale také designéry šperků či nejlepšího českého floristu. Ti všichni svým vlastním originálním způsobem navrhli a ušili pro svou panenku Barbie šaty, k ní kompletní styling, a to vše věnovali do dražby. V letošní dražbě bude možné koupit 36 panenek od 36 designérů, a navíc jednu unikátní porcelánovou ručně vyráběnou panenku.

Co kus, to originál, tak by se celá dražba rozhodně mohla jmenovat. Událost je však jedinečná i tím, že se jí mohou zúčastnit lidé z široké veřejnosti.  Vítán je kdokoliv, kdo má rád módu a design, a zároveň mu nejsou lhostejní lidé kolem sebe – odnese si originálně oblečenou panenku, a dokonce přispěje na dobrou věc.

zdroj: archiv Helping Dolls

Loni se vybralo úctyhodných 667 tisíc korun, díky kterým mohla začít rekonstrukce azylového domu FOD Klokánek Láskova v Praze, aby zde pro děti a tety, jež se o ně starají, bylo vytvořeno odpovídající prostředí, které si zaslouží.

Ambasadory letošního ročníku budou Bára Kodetová Šporclová, Jana Plodková, Petra Bučková a Vladimír Polívka.

zdroj: archiv Helping Dolls

Umělci, kteří se účastní pravidelně a neváhali podat pomocnou ruku ani tentokrát, jsou za Českou republiku např. Ateliér Poner, módní značka Blažek, Eva Vontorová, Daniela Komatović, Dominika Kozáková, Hermine Khalaf Pogosyan, Ivana Mentlová, Lenka Mulabegovič, Nikol Pavlová, Markéta Kopecká, Olo Křížová, Pavel Berky, Tereza Otáhalíková, Zdeňka Imreczeová či Zuzana Kubíčková.

Za Slovenskou republiku to pak jsou Fero Mikloško, Katarína Karlíková, Lay Sedláková, Lucie Švecová, Michaela Hriňová.

A kdo jsou stateční nováčci? Hanuš Lamr, Irina Lumiere, Ivana Kaňovská, Mihai Visternicean, Oldřich Vojta, Vojta Novotný a další.

Konkrétní datum a místo konání charitativní dražby bude upřesněno, předcházet tomu ale bude – jako každoročně – výstava celé kolekce panenek v Pasáži českého designu, která je partnerem události již od začátku, a díky které si mohou panenky prohlédnout i ti, kteří se dražby účastnit nebudou.

zdroj: archiv Helping Dolls

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram