CHATTY & ANTIPEARLE na MBPFW 2014

CHATTY & ANTIPEARLE na MBPFW 2014

Značka CHATTY představila novou kolekci. Premiéra její prezentace proběhla už na Týdnu módy v Berlíně. S čím konkrétně se české designérky prezentovaly v cizině a do jaké spolupráce se pustily?

Ve značce CHATTY jsou hlavními kreativními motory Anna Tušková Radka Sirková . Dvojici módních návrhářek se podařilo dostat se se svou kolekcí na Týden módy v Berlíně, jenž probíhal přede dvěma měsíci, a nyní svou kolekci předvedly i českému publiku. Módní řada nese název Protected Landscape, je určená pro sezónu Jaro / Léto 2015 a v Berlíně i v Praze ji doprovázely šperky značky Antipearle.

Kolekce nepůsobí jednolitě, jako by se skládala z vícero témat, o nichž si s námi CHATTY chtělo na módní show popovídat. Některé kousky spojoval malý límeček, jiné vzor nebo stejný odstín materiálu. Jednotlivé modely ale téměř všechny zapadaly do kategorie městská móda ve velmi kreativním pojetí. Nápadité kousky mohou být i pohodlné, toho je CHATTY důkazem. Zbytek modelů, například střih šatů vycházející ze smokingu ze smetanově bílého materiálu, představoval dramatickou část přehlídky. Drama totiž nesmí chybět na žádné show značky, která si potrpí i na prezentaci svých výtvorů.

Šperky mají během přehlídek tu nevýhodu, že je většinou divák nestačí zaznamenat. Prohlédne si outfit a modelka už zachází zpátky do zákulisí. To však rozhodně nebyl případ značky Antipearle. Její šperky jsou výrazné, neobvyklé a jak vyplývá už ze samotného názvu, skutečně nekonvenční. Nečekejte drobné doplňky s perlou jako třešničkou na dortu nebo rovnou celou šňůru těchto skvostů. Markéta Dlouhá Márová, jež stojí za autorskou tvorbou Antipearle, sahá po ušlechtilém kovu a doplňuje jej pravými perlami. V tom, co jsme měli možnost zhlédnout na Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu, nejvíce vyčníval právě kov. Zaujaly nás hlavně ozdoby uší, protože ty byly znatelné na první pohled a poskytovaly nám o to méně času na zkoumání samotných modelů CHATTY. Takovým spoluprácím návrhářů oděvů a šperků fandíme, jen tak dál!

Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram