Chatty v podzimní kolekci 2017 překvapily paralelou mezi elegancí a hrubostí

Chatty v podzimní kolekci 2017 překvapily paralelou mezi elegancí a hrubostí

Podzimní kolekce pracovala s tradičním denimem, modelky měly nasazené paruky a na všechny přítomné udělaly velký dojem.

Prameny inspirace byste si u podzimní kolekce Chatty tipnuli asi jen těžko. Pochází totiž až z daleké Bolívie od ženských wrestlerek. Jistý vliv mělo také hnutí Zoot z poloviny dvacátého století. A oba tyto směry pomohly formovat celou kolekci: "Z obou subkultur, jimiž jsme se inspirovaly, nás fascinuje síla a energie, která z nich vyzařuje a samozřejmě i styl, jakým se jejich představitelé oblékají,“ uvedla jedna z autorek kolekce Radka Sirková.

Na první pohled zaujal jednotný styling modelek. Všechny měly na hlavě nasazený klobouk a pod ním krátkou paruku ve velmi světlé blond házející místy růžový podtón. Inspirativní bylo obutí, protože se na mole hned několikrát objevily lakované královsky modré kozačky a ty si obut do ulic města, je dotyčná žena jistě centrem pozornosti. 

Pro návrhářky tvořící pod značkou Chatty je charakteristická práce s denimem, kterou jsme nepostrádali ani na podzim 2017. Sukně měly roztřepený spodní okraj, kalhoty hned několikero střihových provedení a kolekce byla bohatá i na vzory - pruhy, puntíky, jemné motivy a kostka. Pár modelů jako by mířilo spíše do kanceláře (třeba pruhovaný modro-černý kostým), jiné byly určené na volnočasové nošení.

MBPFW

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram