Christian Dior přichází s velmi nositelnou Pre-fall kolekcí 2018

Christian Dior přichází s velmi nositelnou Pre-fall kolekcí 2018

Pre-fall série sedmdesáti modelů Dior přeje každodennímu oblékání stejně jako večerním událostem. Kolekce preferuje jednoduchost a my ji vítáme. 

Hlavní návrhářka módního domu Dior Maria Grazia Chiuri se vydala s Pre-fall kolekcí 2018 vstříc každodennosti a jednoduššímu pojetí módy. “Stále musíme hájit své dědictví, ale zároveň ho transformovat do podoby, která je dnes snadno nositelná a také pohodlná,“ vysvětlila návrhářka. Kolekci ponechala převážně v tmavých odstínech v čele s černou a šedou. Opět tím dokázala, že černá barva se drží jako ten nejdůležitější a nejzákladnější barevný stavební prvek módy. 

Střihově samozřejmě kolekce odpovídala tradičním Dior siluetám. Sukně sahaly do poloviny lýtek, zastoupena byla jak A, tak H silueta. Chiuri si vyhrála s kabáty - některé jakoby doslova kopírovaly linie áčkových šatů včetně pásku v pase, jiné byly hodně moderní, ušité z tvídu a sahaly jen ke kolenům. Na nohy modelky obuly mokasíny s výraznou sponou i dvoubarevné oxfordky či vyšší biker boots. 

Zhruba v polovině modelů se materiály na denní nošení lehce začaly proplétat se splývavými látkami, z nichž byly ušity nekomplikované dlouhé maxišaty. Decentní střih na ramínka v pase nařasený do sukně se objevil na téměř všech večerních modelech. Chiuri upřednostnila blyštivý efekt do zlato-bronzovo-měděné, který nejlépe dokázal vyniknout právě na společenské módě. Krk modelkám zdobily choker náhrdelníky spolu s delšími řetízky a korálky. 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram