Chyby, kterých se dopouštíme během líčení

Chyby, kterých se dopouštíme během líčení

Make-up a líčení se v posledních letech stává nejlepším přítelem každé z nás. Proto se podívejme, na co si dát pozor a čemu se vyvarovat.

Žádná z nás amatérských vizážistek, experimentující na vlastním obličeji, není neomylná. A aniž bychom si to uvědomovaly, někdy můžeme svému vzhledu líčením naopak ublížit. Nesprávná barva make-up či špatně umístěná tvářenka nám hned přidá několik let. Proto se společně podívejme na nejčastější chyby, kterých se při líčení dopouštíme, a na to,  jak se jich vyvarovat.

Netestujte nové odstíny podkladového make-upu přímo na tváři
Vzhledem k neustálému vystavení slunci může mít naše pleť na obličeji o něco tmavší barvu než zbytek těla. Barva naší pleti v oblasti obličeje je také poměrně nestálá. Nejlepší je, když vyberete dva až tři odstíny, které si nanesete přímo pod čelisti a lehce smícháte. Ten odstín, který naprosto splyne, je potom tím pravým. S výběrem krycího make-upu je to to již složitější.

Čištění pleti před make-upem
Může se to zdát samozřejmé, ale řada z nás na to jistě zapomíná – čištění pleti. Před nanesením podkladového make-upu nesmíme zapomínat na vyčištění pleti. Třikrát týdně můžeme po vyčištění pleti tamponkem či oplachovacím gelem použít také čistící pleťovou masku. Po ošetření pleti ji ještě dopřejte hydrataci v podobě lehkého denního krému, a nyní už můžete nanášet podklad a následně make-up.

Příliš mnoho podkladu
Make-up artists doporučují aplikovat podkladový make-up jen v malém množství, a to především v okolí očí, obočí a rtů. Při pudrovém podkladu je důležité zbavit pleť všech přebytků, štětcem vše pečlivě zapracovat do pleti. To, co zůstane na povrchu smést tak, aby byla vaše tvář naprosto hladká.

Před podkladem nikdy korektor
Pokud nejprve použijete podkladový make-up, korektor již nebude tolik potřeba. Vždy ale mějte korektory dva, světlejší pro rozjasnění v oblasti pod očima, a tmavší odpovídající barvě vaší pleti, který dokonale zakryje různé skvrnky. Tip: Pod oči nikdy neaplikujte korektor ve tvaru měsíce, ale nakreslete trojúhelník, jehož zapracováním rozjasníte celou oblast pod očima.

Dejte si práci s řasenkou
Chcete-li mít dlouhé a objemné řasy, budete muset věnovat více času i řasence. První vrstvu naneste shora, poté zespodu, a to od vnějšího koutku oka k vnitřnímu koutku. Ujistěte se, že se řasenka dostala ke každé řase, maličko přitlačte kartáček k řasám a pohybujte jím mírně cikcak směrem nahoru. Pro odstranění žmolků a urovnání řas je nakonec učešte čistým kartáčkem (ten si schovejte ze staré řasenky).

Příliš červené tváře
Dnes se již nenosí výrazná červená tvářenka. Její barva i nanášení by mělo být ve výsledku co nejpřirozenější. Výjimku můžete udělat jen v případě zvláštních příležitostí. Návod jak na make-up i tvářenku pro maximálně přirozený vzhled naleznete ZDE.

Špatný odstín rtěnky
Chcete-li přidat do vašeho make-upu trochu svěžesti, tak tmavý odstín rtěnky rozhodně není tím pravým. S tmavou rtěnkou vypadají rty menší a méně buclaté. Chcete-li jim přidat na objemu, volte růžové nebo jasně červené tóny a přidejte vrstvu lesku ve středu rtů, aby zvýraznil jejich plnost.

Zvýrazněte obočí
Výrazné husté obočí je trendem již nějakou dobu. U obočí jde především o jeho tvar, který byste měla stále udržovat. Ale nevytrhávejte jej příliš moc, nejste-li si jeho tvarem jistá, zajděte za kosmetičkou. I barva je důležitá. Můžete ho oživit buď tužkou nebo práškem na obočí. Vyčesejte si obočí nahoru a pak jemně doplňte či zvýrazněte po celé délce, jen pozor aby nevypadalo jako namalované.

Rozmazané oční linky
Oční linky jsou často naším nepřítelem. Pokud přetáhnete, je to ještě v pohodě, s tím vám pomůže vatová tyčinka nebo tamponek s odličovačem. Ale co udělat, aby se neobtiskávaly a nerozmazávaly během dne? Nejjednodušší je pořídit si fixační podklad, který drží vše na původním místě a brání otiskům. Make-up artists doporučují také zafixovat linku jemnou vrstvou očních stínů.

Zdroj: swide.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram