Chystáte grilovací párty? Máme pro vás několik BBQ tipů

Chystáte grilovací párty? Máme pro vás několik BBQ tipů

Jaké by bylo léto bez večerních grilovaček? To snad ani nechceme zjišťovat. Co ale můžeme zjistit je, jak perfektně se na jednu z letních grilovacích párty připravit. Máte rádi soulad dobrého jídla se skvělým párty decorem? Nadýchejte inspiraci v našem článku.

Chystáte párty na zahradě, chcete grilovat a pojmout celý tento letní rituál trochu jinak? Máme pro vás několik základních tipů, které když dodržíte, budou spokojeni nejen hosté, ale i vy! Co je důležité si uvědomit? Barbeque párty je v podstatě oslava krásného počasí, léta, skvělého jídla a dobré společnosti. Žádná formálnost, žádná pravidla. V tomto směru se tedy otevírají brány vaší fantazii a můžete tvořit podle svého gusta. Co vše připravit?

Decor

Zvolte si barvy. Době, kdy letěly dvě navzájem padnoucí barvy, už dávno odzvonilo. Vyberte třeba tři nebo čtyři, stejně zaměřenou paletu barev a podle nich se řiďte.

Párty nádobí

Na zahradních slavnostech velice frčí párty servis, tedy papírové nádobí včetně tácků a kelímků, které koupíte buď na internetových obchodech nebo někde v zaměřených obchodech. A jelikož milujeme všechno krásné, vyberte si svou sadu podle barev celé večerní výzdoby. TIP: V rámci ekologického myšlení, nezapomeňte ani na papírová brčka ve stejném decor stylu. 

Doplňky

Čerstvě nařezané květiny ve váze položené na stole nebo na odkládacím stolku vedle toho hlavního. Dodejte vaší oslavě příjemnou atmosféru. TIP:Nezapomeňte na světýlka, které můžete zavěsit nad hlavu.

Koktejly

Velice důležité! Drinky, ať už jsou alkoholické nebo bez alkoholu, jsou nedílnou součástí každé párty, a to tedy platí i na tu grilovací. Barevné pití chutná všem. Udělejte si radost s paraplíčkem a s decor brčkem, s plátkem citrónu nebo ananasu na kraji papírového kelímku. TIP:Zkuste aperol! Milují ho skoro všechny ženy na celém světě a chlapi? Ti mají své pivo...

Hudba

Další nedílnou součástí každého večerního shledání je hudba. Nepodceňujte přípravu ani v téhle oblasti. Velmi oblíbeným hitem jsou přenosné repráčky, které reagují pomocí bluetooth na váš chytrý telefon. TIP:Zkuste si vybrat na platformě Spotify nějaký tematicky zaměřený playlist, třeba s názvem Grill Party.

Grill tipy

Pokud i vaš seznam hostů obsahuje vegetariány, vegany, masožrouty a všehožrouty, máme pro vás pár tipů, jak uspokojit všechny u jednoho stolu.

Vegetariáni &Vegani

Připravit vegetariánské či veganské BBQ menu vlastně nemusí být ani tak těžké. Nakupte tofu a dejte marinovat, postačí vám obyčejná sůl, pepř a grilovací koření. Pokapejte olivovým olejem a nechte odpočinout v lednici. Následně z tofu vykouzlíte nejen steaky, ale například i špízy. Na střídačku napíchejte na špejli zeleninu s marinovanými kostičkami tofu. Od věci není ani samotná grilovaná zelenina, jako jsou papriky, plátky cukety, mrkev nebo kukuřice. 

Výborný parťák - slanina

Pokud chcete pro hosty připravit nějakou speciální mňaminku, máme pro vás další tip. Nyní v podobě oblíbeného chřestu. Předvařte si zelený chřest, který následně omotáte nakrájenou slaninou. Výborné nejen na grilu! Slanina či vepřový bok jsou skvělým parťákem pro chuťovky z grillu. Marinovaný bok se hodí i jako samotný na talíř nebo například společně jako doplněk k suššímu masu.

Salátový bar

Jestli čekáte, že vám na zahradní hostinu přijde více lidí, zkuste si ulehčit práci s obsluhou. Vytvořte si mini salátový bar. Jak na něj? Menší stolek postavený kousek od toho hlavního s různými typy salátů. Zde se každý může obsloužit sám, podle chutí. Nemusíte to zase přehánět s výběrem, jen dbejte na typ hostů. Malý tip: Nezapomeňte připravit i kartičky s popisem salátů. 

Zdroj foto: Pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram