Cirkus i neutrální móda v jarní kolekci Temperley London

Cirkus i neutrální móda v jarní kolekci Temperley London

Modely britské značky Temperley London se už několik let ubírají směrem barevných vzorů, cípů a rozevlátosti. Stále však nemůžeme říci, že by to návrhářka přehnala.

Stane se, že když se návrhář rozhodne svou módu trochu rozvolnit, časem to přežene a jeho modely se už nedají nosit a zajímavé jsou jen pro módní mola. Naštěstí to není případ Alice Temperley. Její tvorba je prostě krásná. I v jarní kolekci 2018 se drží svého rukopisu - barevně vyladěných vzorů a rozevlátých sukní, v nichž modelky působí jako víly. I tak ale můžeme poznamenat, že nám Temperley představila kolekci, v níž své fanoušky a zákazníky trochu zkouší, jestli zvládnou víc abstrakce, víc geometrie a o něco více nesourodosti.

Aby nebyla čtyřicítka modelů jen o grafických vzorech, zařadila Alice také poměrně neutrální (ale stále s razítkem Temperley) a na běžný den nositelnou módu. Třeba takové šedo-béžové šaty s černým páskem by se přímo vyjímaly s černou koženou bundičkou a lodičkami. Pro ozvláštnění kancelářského stylu jako by byly přímo stvořené. Kolekci uzavíraly večerní šaty s nabranou tylovou sukní zhruba ke kotníkům a nevšedně zpracovaným korzetovým vrškem. Alice Temperley nám tím v jarní kolekci ukázala další tvář. 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram