Čistící kosmetika nejen pro dívky aneb jak začít správně čistit pleť

Čistící kosmetika nejen pro dívky aneb jak začít správně čistit pleť

Jen čistá pleť je tím správným směrem k pleti krásné. Tedy alfa a omega v péči o pleť by mělo být čištění, a to bez rozdílu věku. Čím dříve, tím lépe!

zdroj: pexels.com

Velmi důležité je, aby si každá dívka nebo žena vybrala přípravek, který jí a její pleti bude vyhovovat. Obecně platí, že pro sušší pleť jsou vhodné krémové a olejové přípravky, pro smíšenou nebo mastnou zase gelové a pěnové.

Doporučujeme do vaší pleťové rutiny zařadit dvojí čištění, to znamená, že si pleť opravdu vyčistíte dvakrát. Nejprve čisticím produktem na bázi oleje, kdy smyjete nečistoty a make-up z pleti, a poté produktem, který je nejčastěji na bázi vody nebo povrchově aktivních látek.

Za celý den na naší pleti ulpívají nečistoty z okolního prostředí a vzduchu. Pokud jste zvyklá se také denně líčit a používat krémy s ochranným faktorem, všechny tyto produkty během dne na pleti stále "pracují" a vytváří na ní silný a mastný film, o kterém na konci dne dost často víme. Nic příjemného pro nás a už vůbec pro naši pleť, a co se teprve stane, když všechen tento prach a nečistoty na závěr dne důkladně nesmyjeme. Ráno se pak probouzíte s mdlou pletí, na které se i občas objeví pupínky. Věnujte tak čištění vaší pleti větší pozornost. 

zdroj: obchod.dermalogica.cz

Jaký je postup při dvojím čištění?

Do pleti vmasírujete olej nebo balzám (v případě značky Dermalogia je to PreCleanse a PreCleanse Balm), který opravdu rozpustí make-up, nečistoty a celou vrstvu nánosu. Stačí navlhčenými prsty jemně kroužit a masírovat pleť. Nikam nespěchejte a dejte si záležet alespoň pár minut. Poté důkladně umyjte vodou.

Nyní si obličej umyjte čistícím produktem, který je závěrečnou tečkou, při které odstraníte všechny zbytky nečistot. V tuto chvíli vám opět pomůžou prsty nebo využijte jemných čistících kartáčků.

Skvělým pomocníkem vám mohou být i ekologické odličovačeMakeUp Eraser, které můžete vyprat a používat stále dokola. Ušetříte peníze, čas a hlavně vyprodukujete méně odpadu! Tyto odličovače jsou tvořeny drobnými vlasovými vlákny, které vytvářejí sací efekt, takže s nimi rychle a jednoduše dočistíte pleť. Jedna strana je tvořena kratším vláknem - ta je vhodná na odstranění make-upu a druhá strana má vlákna delší - ta pleť exfoliuje. 

Pokud dodržíte tento postup, vaše pleť bude důkladně vyčištěna a připravena na další pleťové produkty, díky kterým jí poskytnete tu nejlepší péči. 

zdroj: makeuperaser.sk

Čistá pleť = krásná pleť

Čištění pleti se i pro nás stalo základním krokem v péči o pleť. Tuto chvíli si každý den užíváme a věnujeme jí dostatek času. Jaké další produkty zařadit do vaší čistící pleťové rutiny?

Otázkou zdravé a krásné pleti se také zabývá přírodní česká kosmetika ONEST. Na čistění pleti si můžete vybrat krémový cleanser Repair Face Cleanser s Onest komplexem červených řas, květů ibišku, mořské soli a fermentovaných probiotik. Ten odstraňuje odumřelé buňky a pleť hydratuje. Stačí malé množství nanést na suchý obličej a opět jemnou masáží čistit obličej. Poté jej smyjete vodou. Je na olejové bázi a na pleti zanechá příjemný film, díky kterému budete mít pocit opravdu hydratované pokožky. A ta jeho vůně!

Druhou možností je gelový cleanserRefresh Face Cleanser, který také obsahuje Onest komplex. Ten navíc cílí na problematická místa v pokožce díky růžové vodě osvěžuje pleť. Vytváří ultra jemnou pěnu pro očistu bez vysušování. Je bez obsahu olejů, mýdel, parfemací, parabenů, phenoxyethanolu. A je vhodný pro vegany.

zdroj: onest.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram