Člověk by měl všechno dělat naplno, vědomě a nejlíp jak dovede, říká podnikatel Dalibor Uhlíř

Člověk by měl všechno dělat naplno, vědomě a nejlíp jak dovede, říká podnikatel Dalibor Uhlíř

Dlouholetý manažer a podnikatel, sportovní nadšenec a člověk, který žije tady a teď. Dalibor Uhlíř se vydal cestou kandidatury do senátu České republiky, nás však více zajímalo, jak vnímá módu svou i svých dětí a jaká je jeho životní mantra.

foto: se svolením Dalibora Uhlíře

Pane Uhlíři, zbývá doslova pár dnů do voleb do Senátu. Jak se v těchto okamžicích cítíte?

Každý den unaveně a pracovně. Po rodičích jsem hodně aktivní a pracovitý člověk a když něco dělám, tak vždy naplno. Takže i volební kampaň a osobní kontakt s voliči beru vážně a snažím se poctivě objet celý volební obvod. Do toho firma, náš projekt Jihočeské víkendy a TV SKLAD, zahrada, rodina... Co vám budu povídat..

Patříte mezi lidi, kteří dokážou naprosto vypnout? Nechat za dveřmi kanceláře všechen stres a chvíli relaxovat?

Možná jsem to ještě nedávno uměl, teď se mi to nějak nedaří. Na kole, v lese nebo při turistice dokážu vypnout, ale v posledních týdnech jsem si čas nedokázal udělat. Taky při práci na zahradě nebo v sauně dokážu příjemně relaxovat.

Máte za sebou spoustu let na vysokých manažerských pozicích. Co nejcennějšího si z těchto zkušeností odnášíte?

Asi to, že jsem snad zůstal úplně normálním obyčejným chlapem, se kterým se dá o všem mluvit. Člověk zažívá úspěchy i neúspěchy, to k životu patří a je důležité, aby se poučil, vzal si to dobré, nezbláznil se z toho někdy a to se mi snad daří. Mám úžasné čtyři děti, aktivity a práci která mě baví a jsem zdravý, co víc si může člověk přát.

Český Krumlov, ale také České Budějovice a okolí jsou velmi oblíbenými turistickými místy. Co nového byste sem rád přinesl?

Určitě dlouhodobější pobyty návštěvníků, tak aby nehledali jen tradiční turistické lokality, ale dostali nabídku širšího regionu českokrumlovska a českobudějovicka, které mají co nabídnout. Turisticky, cyklisticky, nabídkou úžasných památek, přírody a dalších lákadel. Kdo tady stráví delší dobu, musí si jižní Čechy zamilovat. Co nás trápí, je samozřejmě doprava. Dostat se z různých koutů naší republiky na jih Čech je někdy složité. To musíme stále zlepšovat.

 

foto: se svolením Dalibora Uhlíře

Jste velký sportovní nadšenec, máte za sebou i velmi slušné výsledky nejenom v badmintonu. Kterému sportu dáváte přednost a proč?

Mám rád cyklistiku, náš region je silniční i horské cyklistice prostě zaslíben. Stejně tak rád jezdím v zimě na běžkách a věnuji se turistice. Šumava, Novohradsko, ale třeba naše milovaná Kleť, to jsou cíle, které nikdy neomrzí a já rád říkám, „je to láska na celý život“.

Košile, kravaty a saka jsou oblečením, které je vaší přirozenou součástí. Máte oblíbenou značku, kde si tyto věci kupujete nebo upřednostňujete krejčovství na míru?

Ano mám. Košile a některé další doplňky si nechávám šít od jihočeské rodinné firmy VAVI, protože rád podporuji domácí firmy, dělají skvělou práci a jsou to moji dlouholetí přátelé a kamarádi. A mojí další oblíbenou značkou je firma Bugatti, od které mám od ponožek, přes rifle a kalhoty až třeba po zimní bundy a kabáty.

Co rád nosíte, když máte čas pro sebe a svou rodinu?

Rád nosím volnočasové pohodlné věci. Rifle, pohodlné košile a trika, ale třeba taky pokrývky hlavy, klasické placaté čepice. Někdy se mi děti smějí, že jsem v tomhle ohledu velká konzerva (smích). A na zahradě montérky a montérkové kraťasy a pracovní trika. Prostě ke každé činnosti to, co k ní patří. Na Šumavě a v přírodě funkční a turistické oblečení.

Jak vnímáte módu generace vašich dětí? Baví vás nebo děsí?

Jak kdy a jak u koho. Děti mám čtyři, takže i rozptyl v módě a oblékání je velký. Starší syn je asi konzerva po mně, má rád klasické funkční věci. S největšími módními „výstřelky“ přichází asi devatenáctiletá dcera, ale zatím jsem se nezhroutil (smích). Úplně nemám tendenci mladou generaci kopírovat a hledat v tom snahu o mladší vzhled a pocit mladosti. Třeba děravé rifle jsem na sobě nikdy neměl.

Jste velmi aktivní člověk. Prozraďte nám na závěr, zda máte své oblíbené motto nebo životní mantru?

Mám, ale není úplně slušná (smích). Člověk by měl všechno co dělá, dělat naplno, vědomě a nejlíp jak dovede. Ať už dělá cokoliv, jedině pak může být sám se sebou spokojený a ví, že to prostě líp nešlo.  A užívat si každý den, jako by byl poslední a neodkládat důležité věci a rozhodnutí na nějaké potom nebo příště… Mohl by toho jednou litovat.

foto: se svolením Dalibora Uhlíře

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram