Co byste měli vědět o první transgender modelce Victoria's Secret?

Co byste měli vědět o první transgender modelce Victoria's Secret?

Valentina Sampaio je brazilskou transgender modelkou a herečkou a nově se má objevit v kampani Victoria's Secret. I když to značka zatím oficiálně nepotvrdila, učinila tak agentka samotné modelky Erio Zanon v rozhovoru pro CNN.

Ohromná reakce v rámci sociální sítí na sebe nenechala dlouho čekat. Přece jen první transgender modelka u značky Victoria's Secret byla donedávna velmi ožehavým tématem. Není snad nikdo, kdo by si nevybavil vyjádření Eda Razeka, tehdejšího hlavního marketingového ředitele, který byl proti zapojení transgender modelek i modelek s nadměrnými proporcemi. A klidným nenechala nikoho ani nedávná oficiální petice agentury Model Alliance, která vyzvala značku Victoria's Secret, aby chránila své modelky před sexuálním zneužíváním a připojila se k programu Respect, kde společnosti požadují, aby všichni zaměstnanci dodržovali kodex chování chránící modelky a modely před špatným zacházením. Pod petici se podepsaly i modelky jako Carolyn Murphy, Christy Turlington Burns and Edie Campbell.

Značka se snaží změnit svůj postoj k některým tématům

A nejspíš proto se časy mění a značka začíná spolupracovat s první transgender modelkou Valentinou Sampaio, které je 22 let. Brazilská kráska svou první módní přehlídku šla v rámci týdne módy v São Paulo, následně se v roce 2017 objevila v reklamní kampani pro značky L'Oréal Paris a Balmain a brzy nato také na obálce pařížské Vogue, což byla premiéra na obě strany. Následovala lavina, kdy Sampaio obsadila jednu obálku světových módních tisků za druhou od mexické Elle, přes italskou Vanity Fair až po brazilskou Marie Claire.

Co by mohla spolupráce Sampaio a Victoria's Secret přinést?

Po kontroverzních prohlášeních a situacích, které dostaly značku do menší sledovanosti, přišla zpráva o spolupráci s transgender modelkou více než vhod. Může to totiž znamenat obrat v celkové sledovanosti i v prodejních výsledcích nejslavnějšího maloobchodního prodejce spodního prádla na zemi.

Jak bude kampaň se Sampaio vypadat?

I když se společnosti L Brands i Victoria's Secret zatím zdráhají odpovědět na dotazy týkající se této spolupráce, modelka na svém Instagramovém účtu zveřejnila fotografii ze zákulisí focení kampaně a označila v ní hashtag VSPINK. Reagovalo na to několik celebrit, které tuto událost kvitují, mezi nimi i Laverne Cox, Elsa Hosk, Lil Aldridge a Gizele Olivieira.

instagram.com/valentinosampaio

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram