Co jste možná nevěděli o nošení červených rtěnek

Co jste možná nevěděli o nošení červených rtěnek

Rtěnek si můžete koupit v našich drogeriích a nejenom tam stovky, ale jak si poradit s hledáním správného odstínu? Jak prodloužit výdrž rtěnky? 

Tento článek odpoví nejen na tyto, ale i na další otázky, jako např. proč nenanášet více vrstev nebo jaký odstín make-upu k červeným rtěnkám vybírat.

Poměrně zajímavý tip hned na začátek. Pokud dopředu víte, že dnes bude tou pravou volbou pro rty červená, myslete na to již při nanášení make-upu. Platí totiž, že čím tmavší rtěnka, tím tmavší by měla být i pleť. 

Pozor! Rozhodně to neznamená nosit make-up, který vám nesedí. Je to spíše o tom, že pokud ráno vybíráte mezi více druhy make-upu, vyberte z těch, co vám sedí nejlépe. 

Červená se samozřejmě nehodí na všechny příležitosti. Pokud jdete například do fitka nebo na jakýkoliv jiný sport a ať už cvičíte nebo se jen koukáte, bude lepší volit přirozenější rtěnky. Nikdo vám ale nebrání v namixování vaší oblíbené červené se světle růžovou nebo nude - rty budou působit šťavnatým dojmem. Pro míchání použijte štěteček na rty, docílíte přirozeného efektu.

I v případě, že nemůžete nalézt právě váš odstín červené, nebojte se smíchat více barev dohromady.

Aby rty vypadaly, co nejlépe je jasné, že použijeme konturovací tužku ve světlejším odstínu rtěnky nebo v odstínu našich rtů. Co možná nevíte je, že byste se měla vyhýbat nanášení více vrstev. Dvojnásobně to potom platí u extrémně pigmentovaných rtěnek a jejich obnovování. Protože pokud se budete snažit obnovit vzhled vašich rtů novou vrstvou suché rtěnky, je dost dobře možné, že vám zvýrazní všechny šupinky i vrásky.

Výdrž obyčejné rtěnky prodloužíte, vybarvíte-li celé rty nejdříve konturovací tužkou.
                            

A poslední důležitá věc, když o ženě řekneme, že je zmalovaná, často nemá jen červené rty, tmavé linky okolo očí, ale nosí i hodně zlatých šperků.
Proto se zkuste vyvarovat kombinace výrazné bižuterie nebo zlata okolo obličeje, když vaše rty křičí do světa zářivě červenou!

 

Zdroje: en.amerikanki.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram