Co nás zaujalo na Fashion Marketu v Holešovicích

Co nás zaujalo na Fashion Marketu v Holešovicích

Rovnou tři haly Holešovické tržnice zaplnila česká autorská tvorba. Kromě zakoupení originální módy a doplňků mohli návštěvníci zhlédnout bohatý doprovodný program. 

Třídenní trh nesl podtitul Stand out - neboli Vystup z řady a představil několik novinek. Jednou z nich bylo rozšíření do další haly s názvem Newcomer´s Hall, ve které se představili noví vystavující.

Čtvrtá hala patřila chill-out zóně s barem, posezením, občerstvením s domácími dobrotami. Také zde probíhal doprovodný program zasvěcený módním přehlídkám, hudebním a tanečním vystoupením.

Holešovice Fashion Market myslel i na nejmenší návštěvníky, když děti přestaly nákupy bavit, pomohl rodičům hlídaný dětský koutek od Pana Design
Mezi více než stovkou prodávajících se mohli návštěvníci obléci od hlavy až k patě, včetně šperků, bižuterie a doplňků. 

Nás na marketu nejvíce zaujaly tyto značky:

Yana Thal tvoří oděvy určené všem, jejichž šatník je výrazem jejich osobnosti. Na marketu prezentovala kolekci šatů Yinothay, jež doprovází knihu Slečny Barbory Baronové a Dity Pepe. Variabilní šaty vznikly v přímé návaznosti na osm příběhů, které kniha vypráví a byly představeny na Designbloku.

Za módní značkou Barbora stojí absolventka Ateliéru módní tvorby na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze Barbora Fialová. Od roku 2007 navrhuje pod značkou "Barbora" oděvy, šperky a jiné doplňky s cílem vytvořit ucelený outfit.
Důraz klade především na ženskost a eleganci.

Yaxi Taxi je již spousty design markety prověřená oblíbená značka s typickým rukopisem barevného prošívání a použití krejčovských metrů přímo v oděvu.
V poslední kolekci se ale více přiklání k střídmějšímu a elgantnějšímu oděvnímu řešení a více se zabývá konstrukcí.

K vidění a koupi zde byla i velmi ženská tvorba návrhářky a pedagožky Zuzany Veselé.

Z doplňků bychom vyzdvihli především známou značku hravé a originální obuvy Novesta

Veselé a také barevné kabelky nabídla Dara bags či Mum-ray.

A na závěr je třeba zmínit něco pro pány. Velký zájem v nás totiž vyvolala designová značka Be wooden svými dřevěnými motýlky. 

Prodejními stánky se na marketu prezentovaly také celé obchody s autorskou tvorbou jako Julius Fashion Shop nebo Kuráž, které zastupují více návrhářů.

Mezi velkým množstvím nabízeného zboží nesourodé designové kvality si však na Holešovice Fashion Market i náročný módní fajnšmekr mohl najít své favority.

Zdroj obrázků: facebook.com/holesovicefashionmarket, kurator.cz, designmagazin.cz, generace21.cz

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram