Co s vlasy na ples? Poradí vám Jana Burdová

Co s vlasy na ples? Poradí vám Jana Burdová

Plesová sezona je v plném proudu a jako každý rok nastává otázka: Co s vlasy? Jaký styling je pro danou událost vhodný? A co je vlastně trendy?

Na plesy, večírky a jiné společenské akce chodíme, abychom se bavili, zatančili si a setkávali se s přáteli. Není náhoda, že se pořádají právě v zimním období, kdy jsou noci opravdu dlouhé. Na některé se těšíme hodně, ale někdy se jedná pouze o společenskou povinnost. Jedna věc je však jistá, pokaždé chceme vypadat výjimečně. Prostě jinak, než nás okolí zná z běžného pracovního dne.

Jak tedy upravit vlasy, aby zaujaly a zároveň podtrhly vaši osobitou krásu? Rady a triky, díky nimž se z vás stane femme fatale, si pro vás připravila vlasová stylistka Jana Burdová, majitelka stejnojmenného kadeřnického studia, trojnásobná držitelka titulu Kadeřník roku a art designérka značky Redken.

Pokud se chystáte na ples, večírek nebo podobnou událost, můžete si oproti běžnému pracovnímu dni dopřát jistou dávku extravagance. Ale pozor, i zde platí jedno důležité pravidlo – složité, nebo výstřední šaty doplňte luxusně jednoduchým společenským výčesem. Naopak k jemným, hladce splývavým  šatům si pořiďte  „velké večerní vlasy“.

Jaký je trend společenských účesů pro tuto sezónu?
V této sezoně vsaďte na jeden z největších letošních trendů a tím jsou objem a vlny. Jste-li majitelkou krátkých vlasů, natočte je nepravidelně na kulmu, nečešte hřebenem, pouze prsty. Nechte si na úpravu vlasů minimálně hodinu čas a samozřejmě myslete na to, abyste po vytvoření večerního looku nemusela jít se psem, nebo do sprchy. Také nezapomeňte před tvorbou účesu sundat vše, co se obléká přes hlavu. Vždy zkontrolujte výsledek i zezadu, tzv. ve zpětném zrcátku.

Pokud toužíte po účesu z dlouhých vlasů padajících na záda, zvolte šaty, které jim nechají prostor. Holá záda, ramena, jsou pro krásné dlouhé vlasy ideálním podkladem. V případě rozpuštěných vlasů věnujte zvýšenou pozornost tomu, aby vypadaly co nejzdravěji. Lesk a pružnost vlasů je ten největší luxus, který si můžete na večerní událost dopřát. Nechte si tak vlasy před blížící se akcí zastřihnout a dopřejte jim pečující kúru.

Doplňky do vlasů slaďte s šaty a to nejen barvou, ale i materiálem. Krásně vypadá i stužka v barvě šatů, můžete ji zavinout do účesu, nebo pokud je z jemného materiálu, nechte ji splývat na záda. Bude zdůrazňovat lehkost vašich pohybů. 

Jaký styling je vhodný?
Na ples i večírek volte styling, který účes dobře zafixuje, ale zároveň vlasy zbytečně nezatíží, aby neztratily objem. Řada kosmetických značek nabízí speciální kolekce vlasových produktů určené přímo na večírky. Zkuste tedy na závěr sáhnout po lehkém metalickém gelu, který prozáří dlouhé vlasy, průsvitném lesku ve spreji nebo třpytivém pudru a podobně. Uvidíte, že z vás pak na tanečním parketu nikdo nespustí oči.

Posledním důležitým pravidlem je vyvarovat se sahání do účesu, dávání vlasů za uši a podobně.

Jaké produkty od Redken stojí za to vyzkoušet?
REDKEN Pillow Proof Blow TWO DAY EXTENDER (153 ml) -  jemný suchý šampon ve spreji, který aplikujte ihned po vyfoukání jako prevenci proti plihnutí. Prodlužuje životnost každé foukané, odstraňuje mastnotu, dodává matný vzhled a nezanechává žádné stopy. Orientační maloobchodní cena je 500 Kč

REDKEN WIND BLOWN05 (250 ml) - sprej se suchým matným efektem, dodává lehký objem a texturu. Orientační maloobchodní cena je 475 Kč

Zdroj: Jana Burdová

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram