Couture kolekce Giambattista Valli přináší krajky, volány a květinové vzory

Couture kolekce Giambattista Valli přináší krajky, volány a květinové vzory

Giambattista Valli couture kolekce nám v 51 modelech předvedla obrovskou dávku romantiky, krásy a něžnosti. Připravte se, začínáme!

Giambattista Valli couture kolekce se odehrávala v Pařížském Musée des Beaux-Arts v Petit Palais (tedy muzeum krásného umění). Soudíme, že pro přehlídku ani nemohly být vybrané příhodnější prostory. Návrhář měl při tvorbě kolekce na mysli naprosto instinktivní krásu, ne tu běžnou krásu, kterou můžeme vidět všude, a kouká na nás na každém rohu. Jak sám prohlásil "V módě se spoustu lidí krásy bojí. Spoustu lidí se zaměřením na intelektuální krásu, alternativní krásu a taky trochu ostrou/drsnou krásu, aby pak následně porušovali a překračovali pravidla. Ale já jsem ten přesný naopak. Miluji pomyšlení na něco harmonického, smyslného, ​​romantického".

Návrhář si při navrhování hrál s kontrastem mezi plodnou, ale nezkrotnou přírodou (která je popsána v knize Divoká zahrada) a drapériemi, které nosí sochařské bohyně po staletí. To se mi nádherně povedlo přenést do celé kolekce. Něžnost. Ženskost. Romantika. Celá kolekce hrála krajkami, sametovými květinami aplikovanými na šaty, ale také šifonem a flitry, ať už celými plochami nebo jen drobně posázenými na šatech. Vidíme jemné, ale i větší květinové vzory, stuhy a mašle, ale také pruhy šperků, kontrastně zdobící čistý šifon.

Celou kolekci můžeme rozdělit na dvě části:  u poloviny modelů vidíme mini šaty se siluety A a lehkého X a potom dlouhé šaty se siluetou I a X. V kolekci převládá bílá, světle růžová, fialové a černá barva, doplněná je o modely ve světle zelené až v citrónově žluté barvě. Hlavně v poslední části přehlídky vidíme inspiraci sochařstvím a drapériemi, objemné šifonové šaty, asymetrické střihy a šifon jemně klouzající po ramenou dolů. Na závěr přichází tři modely ze světle růžového, meruňkového a zářivě zeleného tylu. Každý byl údajně zhotoven z 350 metrů látky.

Už se těšíme, kolik modelů z této kolekce se objeví na Oscarech a dalších gala večerech. Našimi favority jsou vzdušné hnědé šaty s jedním rukávem a minimalistické, bílé rolákové šaty se zahalenými rameny!

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram