Čtvrtý ročník charitativní události Leonarda DiCapria nabídl mnoho známých osobností

Čtvrtý ročník charitativní události Leonarda DiCapria nabídl mnoho známých osobností

Na další charitativní akci se Leonardo DiCaprio spojil se svými kolegy z filmu Titanic. Kate Winslet a Billy Zane nebyli jediné hvězdy, které se akce zúčastnili.

Hudební zábavu si vzala na starosti popová hvězda Madonna, která zazpívala spoustu svých velkých hitů, včetně „Ray of Light", „Open your Heart" a „La Isla Bonita". Mezi hosty byli dále Adrien Brody, Sean Penn, Tobey Maguire, Gerard Butler i Lenny Kravitz.

Velký zájem však zaujalo trio „Titanic“ – DiCaprio, Winslet a Zane, když na Instagramu zveřejnili snímek se slovy: „Gang je zpět pohromadě. Nyní zachraňujeme ledovce.“

V rámci čtvrtého ročníku charitativní akce DiCapria v Saint-Tropez se v rámci aukce tržila různá umělecká díla včetně těch od Damiena Hirsta, Urse Fischera či Richarda Prince. Hosté si navíc pochutnali na menu s místními rybami a produkty pocházejícími z místních zdrojů. K večeru do VIP křesel usedli také Cate Blanchett, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Tom Hanks, Kate Hudson, Edward Norton, Emma Stone či Uma Thurman. V aukci se utržila částka 30 milionu dolarů.

Během akce proběhlo několik projevů zdůrazňujících naléhavost otázek globálního oteplování, čistoty planety, tání polárních ledů i vyhynutí ohrožených druhů. „Zdraví naší planety je ohrožené - tato krize je skutečná. Zdá se, že jsme zapomněli na fakt, že jsme součástí přírody, a že jsme ve skutečnosti pro přežití závislí na přírodě. Naše přirozené systémy udržují vše, co je nezbytné pro život - jako dostatetek jídla, čistý vzduch a pitná voda," řekl Milutin Gatsby, předseda nadace.

Na základě prohlášení z roku 2008 poskytla nadace Leonarda DiCapria granty ve výši více než 80 milionů dolarů na financování více než 200 projektů zaměřených na ochranu životního prostředí v oblasti ochrany přírody, mořského života a oceánů, v rámci změn klimatu, inovačních řešení a domorodých práv.

wwd.com, instagram.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram