Cviky pro krásná pevná prsa

Cviky pro krásná pevná prsa

Cvičení pro zpevnění poprsí ovlivňuje především prsní svalstvo a pozitivně působí na pružnost pokožky. Správným cvičením můžete dosáhnout i optického zvětšení až o jednu velikost.

Názory na cvičení pro zpevnění poprsí mohou být velice různé. Někteří říkají, že ať budete cvičit sebe víc, nic se nezmění. Ale i lékaři, maséři a prodejci doplňků stravy pro zvětšení objemu poprsí vám doporučí hned několik cviků a správnou péči pro zvýšení daného efektu (velikost, pevnost, pružnost).

1. Dlaně k sobě
Nejznámějším cvikem posilující prsní svalstvo, ale i svaly na rukou je tlačit dlaně k sobě po dobu 3-5 sekund. Můžete tak provádět v linii s horní částí hrudníku a výše, kdy posilujete horní část prsních svalů a tím jim můžete zabránit, aby vypadaly povadle. Stlačujeme-li dlaně ve spodní části hrudníku, posilujeme svaly zespodu. Proveďte alespoň 15 stlačení.

2. Lopatky a lokty
Spojte ruce ve středu hrudníku a tlačte lokty od sebe a lopatky k páteři, vydržte 10-15 sekund a opakujte alespoň 8x.

3. Posuň zdí
Opřete se o zeď nataženýma rukama a tlačte proti ní co nejsilněji. Vydržte 10 sekund a uvolněte. Opakujte 10x.

4. Kliky ve stoje
Postavte se zpříma ke zdi, zdvihněte ruce do úrovně ramen, tak, aby byly konečky prstů 5-10 cm od zdi. Pomalu se nakloňte dopředu a dotkněte se zdi, následně se přibližujte hlavou ke zdi, dokud se ji nedotknete nosem. V této pozici vydržte 5-10 sekund a pak se pomalu vracejte. Opakujte 10x.

5. Inspirace z jógy
Klekněte si na všechny čtyři a pravou ruku zvedněte nahoru. Otáčejte se pomalu za rukou, tak, abyste viděla, kam míří. Vydržte 10 vteřin a pomalu se vraťte zpět. Vystřídejte ruce a takto opakujte 10x na každou stranu.

6. S gumou
Můžete použít i obyčejnou širokou gumu například z galanterie. Gumu uchopte oběma rukama ve výši prsou. Natočte dlaně směrem ven a tlačte do stran. Chvíli vydržte a povolte.  Opakujte 10x.

7. Cviky s činkami 0,5–2kg nebo PET lahvemi s vodou
Lehněte si na záda, pokrčte kolena a rozpažte. Pomalu zvedejte činky obloukem až nad hrudník, kde vydržte 2-3vteřiny. Dlaně směřují k sobě. Poté pomalu vracejte.

Další cvik se liší jen v tom, že ruce nad hrudníkem křížíme. Dlaně tedy směřují ven.

S následujícím cvikem se posadíte na kraj židle. V uvolněných rukou držíte činky a pomalu je zvedáte před sebe do úrovně ramen, kde vydržíte 3-4 vteřiny a ruce opět pomalu pouštíte dolů.

Pokud se vám nechce zrovna cvičit, zkuste sport. Plavání a především styl prsa - výborně posílí nejen prsní svaly, ale i svaly zádové, které s nádherným poprsím souvisejí, neboť samotný vzpřímený postoj a tedy i rovná záda zvýrazní vaše ňadra více, než jakákoli podprsenka.

Obrázky: google.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram