Dakota Johnson na premiérách Fifty Shades of Grey

Dakota Johnson na premiérách Fifty Shades of Grey

Dakota Johnson se s filmem Padesát odstínů šedi stává módní ikonou. Jestli jen chvilkovou, nebo se jí takové postavení podaří udržet déle, ještě uvidíme.

Dakota to ovšem s módními kritiky nemá vůbec lehké. S jedním z nejsledovanějších filmů roku (ať už je to proto, že se někdo těší, až se na něj podívá, druhý, jak ho pořádně pomluví) přichází zodpovědnost za outfity, které jeho hlavní postava Dakota alias Anastasia volí. Poslední týdny se jí dostalo komentářů ne příliš pochvalných, jejichž společný základ tkvěl v tom, že by si měla nechat poradit od stylistů. Její vlastní styl je totiž extravagantní, místy zvolené kombinace působí až legračně. Na premiérách si ale Dakota nemohla dovolit šlápnout vedle, nastoupili tak profesionálové, jejich rady a kousky od světových módních domů.

První promítání filmu Padesát odstínů šedi se odehrálo v New Yorku pro ty nejzapálenější fanoušky už téměř týden před oficiální premiérou. Dakota s koženou sukní a chlupatým svetrem zariskovala, ale výsledek nebyl nakonec tak špatný. Našla by se jistě hezčí a pohodlnější kombinace, ať už ke svetru nebo něco jednoduššího k už tak výrazné sukni. Dakota má však body za odvahu. Její model nevypadá moc pohodlně, přesto ho na červeném koberci vynesla, jak nejlépe dovedla. Model je z dílny značky Balenciaga.

Den před oficiální premiérou filmu Padesát odstínů šedi přivedli snímek jeho hlavní protagonisté i do Berlína. Německá premiéra se konala na mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně a Dakota nezapomněla uzpůsobit tématice filmu i svůj model. Stylisté jí vybrali outfit vamp ženy v dlouhé zapínací róbě s knoflíky od módního domu Dior. Ten doplnili rudou rtěnkou a rádoby neupravenými vlasy.

Londýn a Padesát odstínů šedi o jeden den později. Dakota jako éterická kráska ve sněhově bílých šatech od Yves Saint Laurent. Pro Londýn přitvrdila v líčení a zvolila ještě o něco tmavší odstín rudé rtěnky. Šaty s hlubokým výstřihem zkombinovala s psaníčkem od Roger Vivier. Rozhodně její nejjemnější a nejnevinnější look.

Foto: zimbio, fashiongonerogue, starity.hu

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram