Další humorná kolekce Jeremy Scotta pro značku Moschino sklízí úspěch

Další humorná kolekce Jeremy Scotta pro značku Moschino sklízí úspěch

Jeremy Scott miluje vtipné modely. Ani tentokrát tomu není jinak. Vlastní humor zvolil jako hlavní inspiraci celé jarní kolekce.

Designér Jeremy Scott před přehlídkou sice tvrdil, že módní týdny utíkají tak rychle, že ani nestačil dokončit jarní kolekci pro rok 2019, to ale nebyla tak úplně pravda. Jeho modely jsou totiž naprosto kompletní.

Prvotní verze šatů a dámských kostýmků vychází z bílé barvy, která je „počmárána“ barevnými odstíny žluté, oranžové, růžové i černé. Je to určitý druh nadsázky a zesměšnění klasických modelů. Scott tak dává najevo i své pobavení vůči kolegům designérům od jiných značek. Nízké klobouky ve stejném stylu doprovázely i silonky vyšívané černou nití.

Že fantazie provázející tuto kolekci je víc než možná, všichni pochopíme. Šaty z průhledného šifonu, lesklá kůže i poplastovaný kabát působí bláznivě. Žluto-černé řetězy se zámky jako parodie na klasické řetězy ze zlata a stříbra, grafický potisk malinkatých mrkviček nebo jen „obyčejné“ puntíky dodávají kolekci jedinečný smysl pro humor.

Kolekce se mísí s modely z řady ready-to-wear ale zároveň bychom tu našli klasickou haute couture kolekci. O tom svědčí i zakončení přehlídky v rukou modelky Gigi Hadid coby nevěsty s dlouhou vlečkou, za kterou vlál roj motýlů.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram