Další položka na wishlistu: boty Nike Air Max

Další položka na wishlistu: boty Nike Air Max

Není tomu dávno, co společnost Nike oslavila 30 let od představení prvních bot s technologií Max Air a viditelným vzduchovým polštářkem, který botám dodává výjimečný komfort.

Proč se staly ikonou a čím jsou tak speciální? A proč bychom si je měli pořídit?

Technologie
Sérii tenisek má na svědomí designer značky Nike, Tinker Hatfield. První model z této série, Nike Air Max 1 byl uveden na trh už roku 1987, kdy byla spousta z nás ještě v plenkách. Design boty se za více než 30 let existence sice nesčetněkrát změnil a získal mnoho podob, ale jedno stále zůstává společné. Tím je vzduchový polštářek, který najdeme uvnitř boty a který tak efektně prosvítá i navenek. 

Botám dodává nezaměnitelný vzhled, takže i obuvní amatér pozná, že jde o boty s technologií Air Max. Kdo měl někdy boty Nike Air Max na noze, musí souhlasit, že jsou opravdu pohodlné. Představte si, že mezi vaší nohou a místem, po kterém chodíte, se skrývá měkoučká vzduchová bublina, díky které jako byste se vznášeli. A o tom to je. Vzduchová jednotka poskytuje skvělé odpružení a odolává i vysokému tlaku, který na oblast paty přenášíme. Díky tomu jsou veškeré dopady během naší chůze pociťovány o poznání lépe než v normálních botách.

Proč je chtít?

Když opomineme vysokou dávku pohodlí, které nám tyhle boty nabízí, tak je tu i fashion efekt. V dnešní době je povoleno všechno. Alkohol se sice míchat nemá, ale mixovat módní styly je aktuálně ceněné umění. Proto se určitě nebojte tenisky obléknout k čemukoli. Vzít si tenisky a výrazně ženské šaty, dnes už rozhodně není žádné faux pas! Naopak, ukážete, že víte, co se nosí a že máte vlastní originální styl. Zkrátka v takovém outfitu nebudete žádná tuctovka! Boty Nike Air Max jsou natolik ikonické a nadčasové, že vám udělají službu v podobě jakéhokoli outfitu. Jde o nejoblíbenější model tenisek modelek, blogerů a všeobecně influencerů.

 

Jaký model vybrat? Série Nike Air Max nabízí nespočet modelů pro muže, ženy ale i děti. Pojďme si představit ty nejoblíbenější.

 

Nike Air Max 90

Nike Air Max 90 patří k nejoblíbenějším modelům řady Air Max. První modely této série spatřily světlo světa už v roce 1990. Staly se natolik legendární, že v prodeji stále předčí novější modely. Nike Air Max 90 jsou zkrátka must have! Najdete je v nesčetně barevných kombinacích.

Nike Air Max Thea

Nike Air Max Thea nabízejí o poznání decentnější a elegantnější vzhled a jsou tedy i lépe kombinovatelné. Jejich poznávacím znamením je sofistikovaná minimalistická silueta, která nikterak nebude rušit ostatní kousky vašeho outfitu. Boty jsou opět špičkově technologicky vybavené.

Nike Air Max 95

Model z roku 1995, Nike Air Max 95, je pro větší odvážlivce než předešlé dva. Vyniká výraznou podešví, robustnějším svrškem a vzduchovými jednotkami nejen klasicky v oblasti paty ale i špičky. Možná si řeknete, že tento model je pro vás na běžné nošení nepoužitelný, ale věřte, že se stal častou ozdobou nejpovolanějších módních guru, účastníků fashion weeků v nejznámějších světových módních metropolích, kteří ho neváhali zakomponovat do nejroztodivnějších módních kreací.

Nike Air Max 270

Nike Air Max 270 jsou absolutní novinkou. Jejich výjimečnost spočívá ve vzduchové jednotce, kterou najdeme kolem celé paty. Jedná se tak o hi-tech kousek = botu budoucnosti, která jako by vystihovala dnešní technologicky vyspělou společnost.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram