Další přehlídka návrháře Jean-Paula Gaultiera bude zároveň jeho poslední

Další přehlídka návrháře Jean-Paula Gaultiera bude zároveň jeho poslední

Ikonický francouzský módní návrhář dává molu navždy sbohem. Jeho couture přehlídka prezentovaná 22. ledna v Paříži bude zároveň tou poslední. 

Na svém twitterovém účtu uvedl sedmašedesátiletý návrhář Jean-Paul Gaultier, že couture přehlídka oslavuje padesáté výročí jeho tvorby. Zároveň dodal, že se jedná o jeho poslední módní show. Couture kolekce na jaro a léto 2020 bude prezentovaná v pařížském divadle Théâtre du Châtelet. „Značka Gaultier Paris bude pokračovat. Mám zcela nový koncept,” napsal na twitterový účet. Je tedy zřejmé, že v navrhování bude Gautier pokračovat, pouze nebude předvádět své kolekce na mole. Uvidíme, s jakým novým konceptem přijde. 

V roce 2014 Jean-Paul přestal vytvářet Ready-to-Wear kolekce, aby se mohl soustředit čistě na couture. Vlastní značku založil již v roce 1976 a jeho avantgardní a provokativní modely často vzbuzovaly kontroverzi. Byl to právě on, kdo vytvořil pro zpěvačku Madonnu špičatou podprsenku, kterou oblékala na vystoupení. Pro muže zase navrhl pánské sukně. Kromě vytváření modelů uvedl na trh i řadu parfémů. Ikonické flakony s torzem ženského těla patří k nejprodávanějším vůním na světě. 

WWD.com, Businessoffashion.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram