Debutová Resort kolekce Virginie Viard pro Chanel nadchla diváky

Debutová Resort kolekce Virginie Viard pro Chanel nadchla diváky

Virginie Viard byla po smrti Karla Lagerfelda jmenována do funkce kreativní ředitelky. Její debutová Cruise kolekce 2020 ukázala jasný směr, kterým se nyní bude módní dům ubírat.

Byla to velmi očekávaná kolekce módního domu Chanel. Poté, co 19. února 2019 zemřel Karl Lagerfeld, jeho místo nahradila Virginie Viard. Francouzská návrhářka, která po Lagerfeldově boku pracovala téměř třicet let. Její debutová kolekce byla prezentována v pařížském Grand Palais dne 5. května 2019. Kousky z kolekce byly svěží, nápadité a inovativní s nezapomenutelným francouzským šarmem. Jednoduché a nositelné siluety jsou něco, co cruise/resort kolekce potřebuje.

Jelikož se jednalo o resort kolekci, hlavním tématem bylo cestování. Vedle širokého mola stála provizorní kolej a samozřejmě nechyběly zelené cedule, jaké jsou na nádraží, s názvy měst jako Saint-Tropez, Rome, Venise či Édimbourg. Ačkoliv zde byla vystavena kolej, žádný vlak na ní nestál, což bylo moudré rozhodnutí. Vlaky se objevily již na mnoha přehlídkách např. v kolekci Marca Jacobse nebo v roce 1998 na podzimní couture show Johna Galliana pro módní dům Christian Dior. Místo toho Viard proměnila Grand Palais v místo z přelomu století, kde nechyběly staromódní lavičky nebo secesní budova. 

Celkem Viard představila 79 looků, v nichž figurovala jemná paleta odstínů doplněná o černou barvu. Nechyběly tvídové minisukně a saka, legíny s monogramem, volné tříčtvrteční kalhoty, šifonové či krajkové šaty, elegantní halenky a kardigany. Některé siluety zjednodušila a udělala je pohodlnější. Právě v těchto detailech se ukazuje, že za kolekcemi Chanel pevně stojí žena, jako tomu bylo na samém počátku.

Přehlídku zakončily šaty v černo-bílé paletě, která je pro Chanel typická. Trojrozměrné aplikace květin dodávaly závěrečným modelům na eleganci. Viard se v debutové kolekci zaměřila na doplňky. Nechyběly kabelky různých velikostí a tvarů, pásky a náušnice s monogramem nebo elegantní řetízky. 

Vogue.com, Fashionista.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram