Designérka Martine Rose představila pánskou kolekci vhodnou i pro ženy

Designérka Martine Rose představila pánskou kolekci vhodnou i pro ženy

Kolekce nenáročná na svou podstatu, upřímná a sebevědomá, takový podzim letošního roku přinesou aktuální modely londýnské návrhářky Martine Rose.

Rose se pánskými konfekčními kolekcemi zabývá již od roku 2007. Je známá především netradičními prezentacemi svých kolekcí. Například v loňském roce seděla v rámci prezentace své jarní přehlídky na náměstí v Chalk Farm uprostřed módního publika, což doposud nebylo úplně zvykem.

Aktuální kolekci jsme mohli shlédnout v oficiální základní škole, obklopeni dětským uměním nebo například transparenty připomínající výročí ženského volebního hnutí.

„Tohle je škola, kam chodí moje dcera a je to místo opravdu optimistické. Chtěla jsem, aby to cítili i ostatní,“ řekla o volbě místa pro svou kolekci Martine Rose, jež svou myšlenku podtrhla sdělením, že základní školy jsou magickým místem a naše děti a mladí lidé jsou naší budoucností, do které bychom měli investovat.

Rose si ráda hraje s motty a slogany, které hojně najdeme v jejích kolekcích, výjimkou není ani ta aktuální. Rose nerozlišuje mezi tím, co je považováno za krásné, nebo ošklivé, inspiraci hledá i tam, kde jsou outsideři, jak sama zmínila.

Anglická návrhářka je také známá tím, že se nedrží přesné koncepce daného ročního období, ráda přesahuje z jednoho do druhého, a naopak. Její kolekce a jejich prezentace jsou skutečnou show.

Tato undergroundová kolekce je skutečným podpisem toho, že nic není nemožné, nic není vyloučeno s ničím a že i ženy mohou nosit ryze pánské kolekce. V rámci přehlídky jsme mohli shlédnout muže i ženy s extravagantně učesanými vlasy na bok, vysoké westernové boty, ornamenty potištěná saka, džíny s velkými kapsami, latexové kousky, kárované baloňáky i různorodé košile.

Martine Rose si vybudovala ve světě návrhářů vlivné jméno, a přesto zůstala ryze čistou osobností, matkou dvou dětí a návrhářkou milující svou práci. A vlastně o tom je i podzimní kolekce 2020.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram