Designérku Carolinu Herrera a podzim 2016 spojují moderní technologie

Designérku Carolinu Herrera a podzim 2016 spojují moderní technologie

I když na první pohled kolekce této návrhářky působí tak trošku étericky, nenechejte se zmást. Modely jsou nabité moderní technologií.

„Použila jsem novou technologii v rámci výšivek, které jsou použity napříč kolekcí,“ svěřila se Herrera, která svou první kolekci představila v roce 1980. „Tyto výšivku jsou tzv. plovoucí. Říkám jim 3D. Vždy jsem fascinována novou technologií, kterou v módě najdeme.“

Společně s těmito výšivkami květin a texturovanými vrstvami byly v kolekci vidět koktejlové šaty, kalhoty, kabáty, sukně a svetry. Hlavní slovo však měly právě společenské šaty.

„Tato kolekce je mým vnímáním krásy,“ vysvětluje Herrera. „Myslím si, že by ženy měly vypadat krásně a žensky v tom, co mají na sobě.“ Šaty této návrhářky jsou vskutku elegantní a krásné. Herrera umí vyzdvihnout ženskost a zprostředkovat tak požitek z toho, že v jejích šatech je každá žena silná a úžasná.

Jediné mínus za nás sklízí osvětlení přehlídky, kvůli čemuž je většina fotek ze začátku kolekce ve špatném světle. Nicméně to neubírá na kráse společenských rób.

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram