Detail, symbol i celý příběh tvoří bílá barva, vzor a výšivka

Detail, symbol i celý příběh tvoří bílá barva, vzor a výšivka

Mladá brněnská designérka oděvů i doplňků Eliška Judová tvořící pod značkou ELAJEDIOVA navrhuje výhradně to, co by nosila ona sama.      

Nemá vystudované přímo oděvní návrhářství a možná právě proto se nedrží svazujícich pravidel a nebojí se k módě přistupovat jinak, přemýšlet o ní a hrát si s ní. Zároveň ale dodržuje tradiční řemeslné postupy.

Kolekci pro jaro/léto 2014 nazvala GHIACCIO, což v italštině znamená námraza. Jejím prostřednictvím zachycuje pocit brzkého jarního rána, kdy se právě jinovatka výrazně podílí na vytváření obrazu celé krajiny.

Všechny modely jsou čistě bílé. Zdobí je jen výšivky připomínající právě útvary vzniklé námrazou, nebo průsvitné detaily, evokující zbytky ledových ploch mezi probouzející se jarní přírodou.

Místo přílišného podléhání trendům dala Eliška Judová alias ELAJEDIOVA i tentokrát přednost tradičnímu ručnímu zpracování a kvalitním materiálům. Použity byly např. bavlněný úplet, saténové plátno, šifon, tyl nebo vlna.

Vybrané modely koupíte i v pražském Czech Labels & Friends. Na internetovém popout.cz pak seženete veškeré doplňky. Největší radost sobě i designérce ale určitě uděláte, pokud si u ní necháte ušít oděv přímo na míru.

 

Foto: Vojtěch Veškrna
Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram