Dianiny holínky hlásí comeback

Dianiny holínky hlásí comeback

Lady D dala módě hodně. A jeden praktický a stylový trend v poslední době zaznamenává ohromující comeback. Držte se, do módy přicházejí všemi oblíbené holínky.

Byly časy, kdy holínky v nejklasičtějším slova smyslu nebyly žádný designérský počin, ale spíše zákaznická nutnost. Měli je rybáři, farmáři, lesníci, myslivci a děti na letním táboře. Málokdo ale ví, že i tento kousek lze přidat jako doplněk či dokonce hlavní stylový prvek outfitu. Velkou průkopnicí v tomto směru byla princezna Diana. Jistě si vybavíte slavnou fotografii mladičké Diany a prince Charlese, na které má Diana obuty holínky značky Hunters.

Zdroj: Joules.uk

Hunter je známá britská značka těchto unikátních bot. Letos tržby zaznamenaly 15% nárůst v prodeji oproti loňskému roku. Boty se také objevily v letošních kolekcích Prady a Versace. A hlásí se i výrobci, kteří dbají na udržitelnost v módním průmyslu. Dánská módní značka Ganni uvedla na trh kolekci s názvem Country Støvler s holínkami z recyklované pryže. Velmi populární jsou také gumovky značky Joules, které jsou unikátní svým designem.

Zdroj: Perlindesign

A proč se do módy vrací právě teď? Tak tuto otázku si položil i přední editor magazínu Vogue. Podle něj se holínky nabízejí jako příjemná obuv pro tuto nelehkou dobu. Většina Evropy je aktuálně kvůli světové pandemii v karanténě nebo je různě omezena kvůli přijímaným opatřením. Uchyluje se proto zpátky k přírodě, na venkov a s nimi přicházejí i módní prvky, které se rychle přizpůsobují okolnostem. I pro vás jsme proto vybrali několik typů, se kterými se ve světě designových holínek neztratíte.

1. Hunter

Lovecké holínky značky Hunter (stejné jako má na známé fotografii Lady D) jsou vhodné do náročného terénu. Typické jsou také použitým materiálem - měkčenou gumou.

Zdroj: Pinterest

2. Le Chameau

A kdyby vám nestačila jedna aristokratka, máme pro vás i druhou, která také jako lady Diana udává směr evropské módy. Le Chameau holínky má totiž i vévodkyně Kate.

Zdroj: Vanity Fair

3. Joules

Pokud toužíte po hravém designu pro sebe nebo pro své děti, je Joules ta pravá volba.

Zdroj: Joules.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram