Díky FENDI z Fontány di Trevi opět tryská voda.

Díky FENDI z Fontány di Trevi opět tryská voda.

Pouhých 17 měsíců od zahájení restaurátorských prací, s předstihem oproti plánovanému termínu do konce roku 2015 a díky velkolepému módnímu domu FENDI opět začala ve Fontáně di Trevi téci voda.

Projekt obnovy fontány, nesoucí se v duchu kreativity, dal vzniknout jednomu z nejinovativnějších stavenišť, která kdy byla pro tento typ oprav vytvořena, aniž by došlo k úplnému uzavření jedné z nejkrásnějších památek Říma a jedné z nejnavštěvovanějších památek na světě.

V průběhu restaurátorských prací umožňovala panoramatická lávka, navržená a realizovaná úřadem Sovrintendenza Capitolina, vyrobená z průhledných panelů a přístupná přímo z náměstí, návštěvníkům obdivovat Fontánu di Trevi z jedinečného úhlu pohledu, fyzicky vstoupit do uměleckého veledíla světového formátu a být mu tak blíže než kdykoli dříve.

Vše ale společnost FENDI začala už v lednu 2013, kdy o záměru zahájit obnovu římské Fontány di Trevi promluvila vůbec poprvé a tento filantropický čin odstartoval ambiciózní projekt zachování kulturního dědictví města Říma s názvem Fendi for Fountains (Fendi pro fontány). Kromě Fontány di Trevi je tak součástí projektui restaurace komplexu Čtyř fontán, která byla dokončena v květnu 2015.

Není vůbec těžké pochopit, že se FENDI tak nelehkého úkolu s radostí ujala. Vždyť k městu Římu ji také pojí velice úzké vazby. V roce 1925 zde byla značka založena a město pro ni vždy bylo zdrojem inspirace a kulturní stimulace. Zrodil se tak opravdový příběh lásky.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram