Dior nás se svou cruise kolekcí přenesl do dobrodružného Mexika

Dior nás se svou cruise kolekcí přenesl do dobrodružného Mexika

Jezdecké střihy, toreádoři, šaty s výšivkou a klobouky. Dior cruise kolekce 2019 nás vzala na cestu Mexikem.

Do jízdárny Chantilly vjelo 8 bílých koní a na nich "Escaramuzas" ženy v tradičních modrobílých šatech s bílými klobouky - Dior cruise 2019 začala. Kdo si myslí, že déšť byl plánovanou součástí přehlídky, je na omylu. Přírodní živly jsou nevyzpytatelné, musíme však uznat, že tentokrát nebyly na škodu, celé show naopak dodaly nesmírnou atmosféru. Kreativní ředitelka Maria Grazia Chiuri se inspirovala krásami Mexika opravdu v plné síle, vypůjčila si také prvky z východoafrického koloniálního stylu či Japonska a ukázala nám, jak toto všechno velmi přirozeně propojit s klasickým Diorovským New lookem.

Mexické motivy a výšivka

Zřejmě nejvýrazněji byla inspirace Mexikem vyjádřena barevnými a bílými florálními výšivkami na černých šatech. Velmi nás baví různorodost zpracování, ať už jejich umístění na konci volánů, tak neřízeně posázené po celé látce. Velmi efektně vypadají také jako popruhy, které šaty přepásají jak horizontálně, tak vertikálně.

Sukně v midi délce

Co se stane, když spojíte Diorovský New look a tradiční střih mexických šatů? Velmi ženské siluety zakončené výraznou kolovou sukní v délce po kotníky. K vidění byly v nejrůznějších provedeních, nás velmi baví poloprůhledné řasené tylové sukně, ale také decentnější šaty. Barvám, materiálům ani vzorům se tak meze rozhodně nekladou. Sukně vypadají výborně jak s teniskami, tak s mohutnou "vojenskou" obuví.

Krajka, aplikace a perforované materiály

Celá kolekce je materiálově nesmírně pestrá, velmi výrazná je také použitím různých aplikací či dekorů. Zřejmě největší zastoupení má krajka, ať už ta decentní pravidelná, tak ta divoká romantická - jako celek však společně působí nesmírně harmonicky. Velmi výrazným prvkem je také bílý perforovaný materiál, ze kterého je zhotoven rolák a sukně. Výřezy jsou velmi jemné a organické a evokují tradiční mexickou výšivku.

Výrazné opasky

Celá Cruise kolekce, vlastně značka Dior všeobecně, podtrhuje ženskou krásu a ukazuje ty nejsmyslnější křivky velmi něžným způsobem - klíčové je pak především zvýraznění útlého pasu. To je v celé kolekci provedeno buď samotným střihem šatů, nebo masivními koženými opasky, které jsou zkombinované jak se sukněmi, tak s šaty. Nechybí ani minimalistický černý korzet, který je navrstven přes bílé košilové šaty. 

Badatelky

Za zmínku stojí také inspirace východoafrickou koloniální atmosférou. Co tím přesně myslíme? Všechny dobrodruhy, badatele a milovníky safari. To se pak v samotné kolekci odráží na zemité barevnosti, kdy má hojné zastoupení béžová a šedozelená, vidíme i bavlněné dvouřadé kabáty či obleky, které jsou doplněné masivní černou obuví. Správný dobrodruh nesmí zapomenout na klobouk či helmu.

vogue.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram