Dior Resort 2015: elegance, lehkost i hravost

Dior Resort 2015: elegance, lehkost i hravost

Představení nové kolekce Dior se tentokrát netradičně konalo v newyorském Brooklynu. Neopakovatelnou událost navštívila i spousta celebrit, např. Rihanna, Marion Cotillard, Maggie Gyllenhaal, Leelee Sobieski nebo  Allison Williams.

Z řad designérů nechyběli Christian Louboutin či Jack McCollough. Přehlídkové molo bylo stejně jako prostor pro diváky součástí zvýšeného podlaží, speciálně postaveného jen pro tuto akci.

Pokud jde o modely, vytříbenému stylu Rafa Simonse se nedá nic vytknout. Na celé kolekci oceníte nejen její kvalitu a moderní stylové střihy, ale také praktičnost, lehkost a pohodlí. Šaty s vrstevným horním dílem s grafickým potiskem v mnoha barvách a jednobarevnou sukní střídají jednoduché černé a bílé modely. Objevují se lehké průsvitné látky i hřejivá pletenina, výrazné barvy i neutrální tóny.

K prvku, který prostupuje celou kolekcí říká její autor Raf Simons: „Chtěl jsem vytvořit potisky, které nebudou působit příliš romanticky a byl jsem sám překvapen, jak syrově a umělecky některé z použitých šál vypadaly.“ Výsledný efekt je opravdu dokonalý.
 

Celkem bylo k vidění šedesát šest modelů symbolizujících počet let působení Diora na americkém trhu. Ani po tolika letech ale značka neztrácí originalitu, a tedy ani svoje zákazníky, těch naopak stále přibývá.

Zdroje obrázků: style.com, fash-n-chips.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram