Dokonalá krejčovská práce od značky Helmut Lang po více než roční pauze má šmrnc

Dokonalá krejčovská práce od značky Helmut Lang po více než roční pauze má šmrnc

Bezchybné elegantní oděvy s lehkou dávkou fetišismu představil pro roce a půl přestávky luxusní dům Helmut Lang.

Nováčci v roli kreativních ředitelů

Dva, pro módní branži nepříliš známí návrháři, Mark Thomas a Thomas Cawson se ujali první prezentace kolekce na přehlídce v New Yorku. Značka Helmut Lang měla rok a půl dlouhou pauzu, co se přehlídek týče. Je to velký návrat luxusní značky a mnoho módních nadšenců jásá, protože značka patřila ke kultovním především v 90. letech.

Hra s krejčovinou a fetišismem

Krejčovská práce byla v podání nových kreativních ředitelů naprosto dokonalá. Modelky i modelové se střídali na mole a ukázali, že duo řemeslu rozumí. Celá kolekce byla laděna do formální a elegantní nálady. Co bylo překvapující a vyvolávalo dojem fetišistického oblečení, byly průhledné blůzy, topy s metalickými panely a mnoho kůže kombinované zase s kůží přímo na těle. Jen lehký závan prvků fetišismu dodal kolekci jiný směr. Volba barev jako černá, šedivá a rudá dodávaly na dramatičnosti.

Návrat zlaté éry

Bylo zajímavé vidět muže v pastelové růžové a ženy naopak v pánských střizích. Návrháři chtěli ukázat, že obě pohlaví mohou nosit cokoliv. Je moderní doba. Značka se ke konci přehlídky vrátila k 90. letům, kdy se Helmut Lang proslavil celo bílými outfity. Ty ještě dnes působí svěže a sofistikovaně. Kvalitní řemeslo krejčovské práce a inovativních designů se povedlo vyprodukovat právě v této kolekci. 

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram