Dokumenty ze světa módy aneb když se vám nechce číst

Dokumenty ze světa módy aneb když se vám nechce číst

Chcete si oddechnout a na knihu zrovna nemáte náladu? Tak se podívejte na módní dokumenty a doplňte své vědomosti z branže. Doporučujeme vám 4 dokumentární pecky, které vás budou zajisté bavit.

zdroj: ceskatelevize.cz

Milujete módu, ale čtení knih není vaše silná stránka? Pusťte se dokument a rozšiřte své obzory o světových návrhářích, módních ikonách i stylových časopisech.

Dior a já

Dokumentární film ze světa módního domu Christiana Diora. Film ukazuje portrét belgického návrháře a kreativního ředitele Rafa Simonse. Uvidíte každodenní pracovní shon v tomto světě, v hlavní roli s ikonickými značkami, zákulisí ale zároveň i poctu všem švadlenám.

zdroj: youtube.com

Lagerfeld – důvěrné

Známý světový návrhář Karl Lagerfeld poprvé v životě souhlasil s odhalením svého soukromí. Tak vznikl tento snímek z roku 2007. Můžete se těšit na jeho soukromí, ateliéry, módní příběhy, krásné šperky, skici, návrhy a mnoho dalšího.

zdroj: youtube.com

McQueen

Úspěšný dokumentární seriál z roku 2018 vypráví příběh o Alexandru McQueena, který ušel náročnou cestu z dělnického Londýna až k vysněné práci módního návrháře. Mimo jiné snímek ukazuje odvážnost a divokost jeho modelů, které šokovaly veřejnost.

zdroj:  youtube.com

Yves Saint Laurent: spalující láska

Celovečerní dokument režiséra Pierra Thorettona je velmi vytříbeným, působivým a zvláštním vyznáním lásky. U příležitosti aukce sbírky uměleckých předmětů z pozůstalosti legendárního francouzského módního návrháře vzpomíná jeho celoživotní partner a manažer Pierre Bergé na společný život.

zdroj: youtube.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram