Domácí kávový peeling

Domácí kávový peeling

Vůně kávy vás příjemně naladí a kofein obsažený v ní doslova probudí vaši pokožku. Základem zdravé pokožky jsou peelingy – jejich domácí výroba je opravdu jednoduchá, zvládnete ji sama.

Kávová zrnka obsahují silné antioxidační látky, které pomáhají odstranit odumřelé kožní buňky a tím dodávají pokožce mladistvý vzhled. Přinášíme vám zajímavé tipy na výrobu domácí kávové kosmetiky.

Peeling kávou – coffee peeling 
Do misky nasypete trochu mleté zrnkové kávy a zalijete horkou vodou. Necháte vystydnout a použijete nejen na tělo, ale i na obličej. Aplikujeme ve sprše jemnými krouživými pohyby na čistou pokožku. Jemná masáž pokožku prokrví. Následně opláchnete teplou vodou.

 

Kávový peeling na obličej 
Budete potřebovat 50 ml pleťového krému, 1 ml esenciálních olejů (např. mandlový, meruňkový, olivový) a 1 lžíci nahrubo mleté kávy. Všechny ingredience smícháte v misce a směsí lehce promasírujte dobře očištěnou a navlhčenou tvář. Vynechejte partie okolo očí a rtů, poté dobře omyjte.

Kávový peeling se skořicí 
Na tento peeling budete potřebovat 5 lžiček mleté zrnkové kávy, 1 lžičku skořice, 1 lžičku medu, trochu horké vody a 7 lžiček sprchového gelu. Kávu zalijte horkou vodou a do vytvořené husté pasty postupně přidejte skořici, med a sprchový gel. Směs naneste na celé tělo a krouživými pohyby vmasírujte do pokožky.

Kávový peeling s olivovým olejem
Budete potřebovat 5 lžiček mleté zrnkové kávy, 5 lžiček cukru a šálek olivového oleje. Všechny ingredience smícháte v jedné misce a vetřete do pokožky. Nechte působit asi 10 minut a poté omyjte.

Domácí peeling je laciná varianta pro vaši vláčnou a hebkou pokožku. Její hlavní výhodou je vyhlazující účinek, přesvědčte se sama!

 

zdroj obrázků: google.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram