Dovolená v Rakousku. Letní svěžest s alpskou silou hor

Dovolená v Rakousku. Letní svěžest s alpskou silou hor

Konečně! Hranice s Rakouskem je opět otevřená a léto stojí přede dveřmi! Je nejvyšší čas se zhluboka nadechnout a rezervovat bezpečnou dovolenou uprostřed nedotčené přírody. Toužíme po snových horských scenériích, křišťálově čistých jezerech a fantastických příležitostech pro volný čas.

Copyright: GROSSARLER HOF

Kde jinde je svoboda nekonečnější než nad vrcholky alpských štítů? Procházejte se s námi v dechberoucím horském létě a nacházejte sílu hor, lesů, vody a pohybu. Čtyři velmi speciální prázdninové hotely v Tyrolsku a Salcbursku, které jsou všechno jiné jen ne obyčejné, nabízejí mnohem více než to, co obvykle chápeme pod pojmem „běžné“ či „normální“.

Požitek pro všechny smysly bez hranic – tajný tip Stubaitalu

 


Copyright: SPA-HOTEL Jagdhof

Jediný pětihvězdičkový SPA HOTEL Jagdhof v tyrolském údolí Stubai zůstává pevně v rodinných rukou – a to již ve třetí generaci. Tradice a hodnoty zde opravdu žijí a udržují se s vřelou pohostinností. Dovolená v SPA HOTEL Jagdhof znamená být doma. Zasmějte se s hostiteli, doplňte palivo v prostorném wellness centru o rozloze 3000 metrů čtverečních a pookřejte v přírodní zahradě o velikosti 5000 metrů čtverečních, která vás uchvátí venkovním bazénem a výhledem na ledovec.

Program Jagdhof Vital nabízí každodenní pěší túry s průvodcem, sportovní a relaxační pobyty. "Požitek nezná hranic", to je motto Jagdhofu. Takzvané "Destination Dining" do nejrůznějších kulinářských míst (což bychom do češtiny mohli přeložit jako „destinace pro stolování“) vás vždy pobaví. Restaurace à la carte získala v prestižním francouzském žebříčku Gault&Millau 4 kuchařské čepce, prostorné hotelové pokoje a sluneční terasy nabízejí dostatek prostoru i odstupu. Zasvěceným tipem je výletní gondola – pravděpodobně nejmenší gurmánská restaurace ve stylu "Pouze pro dva" nebo "Pro jednu rodinu“. Pro horolezce má horský svět Stubai své vlastní kouzlo, které je neuvěřitelně univerzální a úžasně krásné. Užijte si lezení na sedm vrcholů Stubaiského údolí, túry po malebné turistické stezce Wilde Wasserweg, na které najdete řadu základen pro jógu nebo kulinářské procházky po mnoha alpských pastvinách a útočištích. Už jste dorazili na vrchol? Užijte si tato místa s duší, protože nikde jinde člověk nenačerpá tolik síly jako v horách. To už zná každý, kterého někdy zachvátila horečka nadmořské výšky.  


Copyright: SPA-HOTEL Jagdhof

Balíček Wanderzeit (Čas na procházky): 7 nocí za cenu 6 | Polopenze | Inclusive služby Jagdhof | 1 sportovní masáž | Túry s průvodcem | Vycházkové hole a batoh | Minerální voda pro pěší turistiku | Využití welness centra | Stubai Super Card pro bezplatné využívání lanovek od 1 295 € na osobu www.hotel-jagdhof.at

Copyright: SPA-HOTEL Jagdhof

„Pečuj o život všude tam, kde se s ním setkáš“ – zdraví & zážitek v údolí Alpbach

 


Copyright Pirchner Hof

Někdy je méně prostě více, mnohem více. „Pečuj o život, kdekoli se s ním setkáš“, to je motto rodinného čtyřhvězdičkového hotelu Pirchner Hof v tyrolském údolí Alpbach. Důraz se tu klade na zpomalení, uvědomění a všímavost uprostřed snového alpského ráje. Co je pro mě opravdu důležité? Na čem mi v životě záleží? Co dělám jen ze zvyku? NYNÍ přichází čas na nový začátek. Pro udržitelnou dovolenou čerpejte sílu z přírody a čtyř elementů a zaměřte se na to podstatné: na své vlastní JÁ. A okolní prostředí? To se k tomu perfektně hodí.

Pirchner Hof leží v nejkrásnější květinové vesnici Evropy s 900 kilometry turistických stezek, doprovázených měnícími se přírodními kulisami včetně přirozených vodních světů, vhodných i ke koupání. Pirchner Hof je nejen ideálním útočištěm pro udržitelný odpočinek, ale také výchozí bod pro nádherné a mnohostranně objevné výlety v kouzelném Alpbachském údolí. To je totiž nejen domovem nejkrásnější květinové vesnice v Evropě, ale také nejmenšího sklářského města v Rakousku, Rattenbergu. Rodná země je tu v kurzu: lidé z Alpbachského údolí jsou si čisté krásy prostředí, ve kterém žijí, vědomi a starají se o něj. K odpočinku vás zvou propracované květinové ostrovy, zahrady, parky a bylinková zahrada podle svaté Hildegardy z Bingenu o rozloze 900 metrů čtverečních. Pirchner Hof každý den dosahuje špičkových kulinářských výkonů. Sezónní produkty z ekologické produkce i z vlastního zemědělství přinášejí přírodu přímo na vaše talíře.

 
Copyright Pirchner Hof 


Copyright Pirchner Hof


Copyright Pirchner Hof

Balíček Sommergrüße (Letní pozdravy): 7 nocí za cenu 6 | Polopenze | Inclusive služby Pirchner Hof | Alpská túra | Turistická mapa, turistické hole a batoh | Cvičební a relaxační program na 6 dní | Použití Vital SPA | Karta Alpbachtal Seenland s bezplatným využitím horských drah a regionálních autobusů od 606 EUR na osobu| www.pirchnerhof.at

 

Hledání podstaty v údolí Gastein – letní dovolená s ALPEN KRAFT (ALPSKÁ SÍLA)

 


Copyright: DAS ALPENHAUS Hotels & Resorts/Michael Huber/Heldentheater/Gasteinertal Tourismus GmbH

Hodiny se stále otáčejí, možná jinak, možná intenzivněji, ale v každém případě bychom měli vše dělat vědoměji. Jsme zpět, a pokud už jsme na cestě, budeme dál pokračovat. Do tohoto údolí plného zdraví, dechberoucího horského světa, který oplývá originalitou. Do alpských vod, které nabízejí nejen osvěžení, ale i léčivé schopnosti. Ve čtyřhvězdičkovém hotelu ALPENHAUS GASTEINERTAL se klade důraz na setkávání člověka s přírodou. Ten, kdo přesně ví, jak určité síly působí, kdo zná cesty, které téměř nikdo nezná a které činí přírodu srozumitelnou a hmatatelnou dokonce i pro ty, kteří od ní žijí daleko. To je člověk přírody Alfred Silbergasser. Provádí meditace na místech síly, pozve vás ke koupání v lese (v houpací síti), společně s hosty prozkoumá údolí Gastein i jeho bohatý přírodní svět. Vypráví podmanivé příběhy o minulosti i současnosti a sám skutečně prožívá všechno, o čem vypráví.

Zkušený pedagog divočiny vám zprostředkuje úžasné znalosti o přírodě a zároveň odhalí, jak si můžete dobít baterky zelenou energií. Mimořádným zážitkem, vhodným pro rodiny, je přírodní workshop ALPEN KRAFT (ALPSKÁ SÍLA), který dětem ukáže nový přístup k přírodě jako k místu pro život a relaxaci. Kuchyně hotelu ALPENHAUS miluje svůj původ, oslavuje ho s důrazem na místní chutě a přispívá našemu zdraví lahodně a ve spojení s filozofií ALPEN KRAFT. Mnoho kulinářských pokladů pochází přímo z přírody - plody lesů, divoké byliny luk, ryby z místních vod, stejně jako inspirace, protože příroda v hotelu ALPENHAUS GASTEINERTAL je tím největším mistrem i učitelem.


Copyright: DAS ALPENHAUS Hotels & Resorts/Michael Huber/Heldentheater/Gasteinertal Tourismus GmbH


Copyright: DAS ALPENHAUS Hotels & Resorts/Michael Huber/Heldentheater/Gasteinertal Tourismus GmbH


Copyright: DAS ALPENHAUS Hotels & Resorts/Michael Huber/Heldentheater/Gasteinertal Tourismus GmbH

Balíček ALPENHAUS Familienhit (Rodinný hit ALPENHAUS): 1 dítě do 14 let zdarma v pokoji rodičů 7 nocí | Polopenze | Program workshopů o přírodě s učitelem divočiny Alfredem Silbergasserem | 2 000 m² wellness zóny ALPEN VEDA SPA | Aktivní a kondiční program GasteinCard od 599 € na osobu www.alpenhaus-gastein.at

 

Horské zdraví v údolí alpských pastvin - přírodní dovolená v GROSSARLTAL

 


Copyright: GROSSARLER HOF

Malý Luxury Hotel of the World GROSSARLER HOF je speciálním úkrytem na zvláštním místě. Měřítkem všech věcí jsou tu velkorysost ve všech směrech a služby na nejvyšší úrovni. Spojení tradice domova s přírodou údolí Grossarl prostupuje celým hotelem a je výchozím bodem do divokého a romantického světa. V nadmořské výšce 920 metrů a jen několik kroků od dolní stanice horských drah v Grossarlu se milovníkům aktivní a zážitkové dovolené otevírá před branami hotelu GROSSARLER HOF pravý ráj. Místní farmáři a horalové přijíždějícím turistům nabízejí v létě a na podzim na značených stezkách, dlouhých 400 kilometrů, chléb, máslo, sýr, slaninu, klobásu a pálenku z vlastní produkce. Cítíte slunce ve tváři, nohy trochu unavené z výstupu, nadšení vás však neopouští a srdce i duši máte neuvěřitelně širokou.


Copyright: GROSSARLER HOF

Zvláštním klenotem v horách je Mooslehenalm, kde můžete dokonce strávit noc jako host hotelu GROSSARLER HOF. Chcete objevovat divočinu na procházkách za bylinami? Nebo hledáte smysl při cvičení jógy a uklidňujících procházkách? Cílů můžete mít mnoho: vnímat svoje smysly, zážitky a dobrodružství, užívat si procházky po horských pastvinách, návštěvy křišťálově čistých horských jezer, nebo zdolávání vznešených vrcholů ať už s turistickými holemi, nebo na kole po 140 vyznačených stezkách. Večery si užijete s pár hodinami rozmazlování v Erlenreich Relax & SPA. Pak už jste opravdu příjemně unavení a také hladoví. V takovém případě si jistě rádi pochutnáte na místních specialitách regionu Pongau z kuchyně šéfkuchaře Andrease Gratze. Čekají na vás zvěřinové speciality z vlastního lovu, doplněné jemnou kapkou pokladů z vinného sklípku. Perfektní den na letní dovolené v údolí Grossarl  je každý jiný, nový a jedinečný.


Copyright: GROSSARLER HOF


Copyright: GROSSARLER HOF

Balíček Almsommer-Wanderwoche (Alpský letní turistický týden): 7 nocí | Luxusní penze GROSSARLER HOF | Turistická mapa, turistické hole, batoh | 1 horský výstup a sestup s gondolou | Využití Erlenreich Relax & SPA od 968 € na osobu | www.grossarlerhof.at


Copyright: GROSSARLER HOF


Copyright: GROSSARLER HOF

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram