DRAG Queens: Módní ikony a inspirace

DRAG Queens: Módní ikony a inspirace

Víte, co vše se může skrývat pod zkratkou DRAG (dressed as a girl - oblečená jako dívka)? Dobám, kdy jsme si mysleli, že jsou to ty uřvané paní z karaoke a říkali jsme jim transky, odzvonilo. Pojďte s námi na exkurzi do světa plného zábavy a neskutečných módních kreací!  

Jednou z nejznámějších drag queens je RuPaul, kterého můžete znát i z velmi oblíbeného pořadu na Netflixu. Tento již šedesátiletý herec, zpěvák, moderátor a komik se zasadil o to, že jsou v naší společnosti drag queens daleko více pozitivně přijímány. Nejde o transgender osoby, které potřebují lékařskou pomoc, aby se ocitli v těle, které jim náleží. Nejde ani primárně o homosexuály, i když samozřejmě většina mužů, kteří se za ženy převlékají, jsou gayové. Jde prostě o kohokoliv, kdo se chce oblékat jako extravagantní hvězda, kdo chce bavit, kdo rozumí satiře a karikatuře.

Drag queens mají svoje oblíbené celebrity, kterými se inspirují, patří mezi ně třeba Diana Ross, Madonna nebo Cher. Dnes už se ale celebrity naopak inspirují u drag queens. Protože k tomu být jednou z nejlepších drag queens patří i dokonalá znalost make-upu a všech jeho možností, umění navrhovat a šít si vlastní kostýmy, pracovat s vycpávkami a korzety a najít ideální proporce.

Ve světě drag existuje několik disciplín, kterým se tito umělci mohou věnovat. Kromě soutěží královen krásy se mohou specializovat na karikatury a napodobování celebrit, lipsync (imitace zpívání známých hitů), stand-upy, moderaci, zpěv, tanec, herectví, youtubering - např. po shlédnutí tutoriálů jedné z nejtalentovanějších make-up artistek Kim Chi se vám bude zdát, že je Kim Kardashian nalíčená téměř přirozeně a musela to mít hotové do pěti minut.

Několik drag queens se proslavilo na uměleckém poli nejen kvůli své výstřednosti, ale i kvůli velkému talentu a píli. Nemůžeme nezmínit např. Divine, která drag přinesla do televizí už v šedesátých letech, Conchitu Wurst (výherkyni Eurovision Song Contest) nebo světoznámou režisérku queer filmů Chi Chi LaRue. Ale stále musí drag queens bojovat s nenávistnými jedinci, kteří jakoukoliv odchylku od normálu považují za odpornou. 

Svět drag queens je plný satiry, nelítostného humoru a lidí, kteří si často prošli nelehkým dospíváním. S lehkostí sobě vlastní se ale nade vše dokáží povznést, dělat si srandu ze sebe samých a ještě u toho vypadají naprosto fantasticky. „If you don't love yourself, how in the hell you gonna love somebody else?” (Když nemiluješ sám sebe, jak sakra budeš milovat někoho jiného?)

foto: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram