Dřevěný dům zavěšený mezi stromy v kanadském lese vám učaruje

Dřevěný dům zavěšený mezi stromy v kanadském lese vám učaruje

Uvažovali jste někdy nad dřevostavbou zasazenou do čisté přírody? Posazenou mezi stromy nad krásným lesním kobercem? Tady jeden máte…

Hlavní struktura domu je postavena ze dřeva, po stranách s velkými trámy, které drží dům zasazený nad malé údolí společně s betonovým ukotvením. 230 metrů čtverečních poskytuje prostor úzkého dlouhého domu s barevnými cedrovými deskami, které tvoří pláště jednotlivých stěn.

„Dům je umístěný nad údolím, mezi dvěma velkými javorovými stromy s minimálním dopadem na životní prostředí,“ vyjádřilo se architektonické studio Llama Urban Design, které projekt postavilo. „Dům je posazený napříč v nejstrmější části svahu.“

Jedna část fasády je téměř plně glazovaná a otevírá cestu na balkón, který je situován směrem k jezeru. Zasklená terasa na druhé straně vyplňuje mezeru mezi strukturou domu a půdou lesa a poskytuje výhled na les samotný.

Vnější kovové schodiště nabízí přístup až na střechu. Interiér pak poskytuje prostor pro ložnici, druhý menší pokoj a samostatnou koupelnu. K tomu otevřená kuchyň s obývacím pokojem slouží jako jádro domu se středovým krbem a minimálním množstvím nábytku. Podlahy a stěny jsou zahaleny opět do javorové překližky. Celá stavba využívá pouze místní lesy a celý projekt získal první cenu v soutěži Ontario Wood Design Awards 2016.

dezeen.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram