Druhá kolekce Alice + Olivia s ilustrátorem Donaldem Robertsonem

Druhá kolekce Alice + Olivia s ilustrátorem Donaldem Robertsonem

Spolupráce návrhářů a ilustrátorů se těší čím dál větší popularitě. Podívejte se na originální kolekci návrhářky Stacey Bendet a ilustrátora Donalda Robertsona!

Spolupráce módních návrhářů a ilustrátorů se těší čím dál větší popularitě. Není se čemu divit, móda a ilustrace jsou skvělé samy o sobě. Když se ale tato dvě umění spojí dohromady, může z toho být úplný zázrak. Něco takového se povedlo mladé návrhářce Stacey Bendet, která pod svou značkou Alice + Olivia vytvořila jedinečnou kolekci ve spolupráci s ilustrátorem Donaldem Robertsonem.

Pestrobarevná letní kolekce je tak oživena podobně pestrými ilustracemi tohoto umělce. Celou kolekci provází motivy rtů a zvířecího potisku. Z původního plánu vytvořit pouze jednu košili nakonec vyšla celá kolekce, ve které najdeme skoro vše od sukní, šatů, triček či košil až po boty a kabelky.

Alice and olivia

Návrhářka Stacey Bendet s Donaldem spolupracovala již jednou při tvorbě kolekce v roce 2015. “První spolupráce, která s Donaldem kdy proběhla, byla jednou z mých nejoblíbenějších, protože jsme oba stavěli na společných nápadech a sdílení kreativity. Zároveň jsme si během tvoření kolekce užili spoustu legrace,” komentuje první spolupráci na kolekci, která vyšla v listopadu 2015.

Během vytváření pestrobarevné kolekce Stacey na Robertovu tvorbu myslela a požádala ho, zda by pro ni nevytvořil vzor, který by celou kolekci doplňoval. Připomněl jí vzor, který vytvořil už dříve a tak vznikla první blůza. Na konci léta pracovala návrhářka na zvířecích motivech, takže Robert vytvořil vzory, které byly pro její nápady jako dělané. Místo jedné blůzy tak vznikla celé kolekce.

Donald Robertson ilustrace

Ready-to-wearkolekce bude v prodeji od středy v obchodech a také na webové stráncealiceandolivia.com. Umělci jsou také na sociálních sítích. Ilustrátor Donald Robertson na svém instagramu @drawbertson často zveřejňuje ukázky svých prací a svými příspěvky oživuje feed pouhých 201 tisíc sledujících. Návrhářskou tvorbu lze také sledovat na instagramu, tentokrát pod uživatelským jménem @aliceandolivia. Pokud vás tedy baví sledovat nepříliš známé umělce, toto je náš malý tip.

Alice and olivia kolekce

Alice and olivia kolekce

aliceandolivia.com, wwd.com, instagram.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram