dnes je 23.10.2017 a svátek má Teodor

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Dýňová polévka je tak hřejivá a dobrá. Nevím jak vy, ale já když vidím na instagramu nějaké dobré jídlo, tak na něj dostanu hroznou chuť. 

Nedávno jsme si v deset hodin večer udělala vanilkový pudink, abych ho měla na druhý den k snídani. Dobrá snídaně.
No a když jsem na Instagramu objevila dýňovou polévku, tak jsme si hned druhý den běžela pro dýni hokaido a ukuchtila polévku. Myslím, že se mi povedla ...  A hlásím, že podzim je tu! 

POSTUP:
Nejprve si dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky. Poté si rozpálíme troubu na 200 stupňů. Pokrájenou dýni rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Mrkev si také oloupeme a pokrájíme a přidáme k dýni na plech a ještě cibulku. Ta nesmí chybět. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme na 30 minut do trouby.

Opečenou dýni přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme ještě 20 minut. Rozmixujeme. Na závěr přidáme kokosové mléko, dosolíme... Dobrou chuť! 

INGREDIENCE:
1 dýně Hokaido, 1 větší mrkev nebo 2 malé, 2 cibule, olivový olej, sůl, pepř, 1,5 litru vody, (já měla hovězí vývar), 2 stroužky česneku, 200 ml kokosového mléka, půl lžičky skořice, hrst vlašských ořechů (chvilinku opražené na pánvi).

Tip:  přidala jsem řapíkatý celer, miluji ho v polévkách... 

MÓDA V KUCHYNI dýňová polévka ZELENINOVÁ POLÉVKA ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL FOOD

Související články

Oblékněte svou kuchyň kvalitně a stylově s utěrkami a zástěrami Garnier Thiebaut

Luxusní utěrky i zástěry překročily očekávání. Dopřejte své kuchyni luxus, který si zaslouží, v designu, který se vám líbí.

Celý článek

Mixér s motivem Dolce&Gabbana? Představujeme žhavé novinky z Itálie!

Napadlo by vás někdy mít na kuchyňské lince postaveného kuchyňského robota s tradičním sicilským vzorem značky Dolce&Gabbana? 

Celý článek

Recepty na 3 nejoblíbenější rychlé letní limonády

Při horku prahneme po ledovém osvěžení, připravte si ho doma i v kanceláři. Tři populární letní limonády totiž zvládne každý za pár minut.

Celý článek

3 tipy na jarní tousty

Šunka, sýr, přiklopit zapéct a kečup k tomu? Tousty se dají připravit i jinak. Zajímavěji, chutněji a zdravěji. 

Celý článek

Instagram ovládl svět! #MODA

Je to tak Módňáci, obrázková aplikace Instagram ovládla svět! Můžete díky ní objevit a sledovat mnoho talentovaných lidí, fotografů, celebrit, návrhářů, módních značek, ale také celou řadu tipů a rad. 

Celý článek

Těstoviny s domácím pestem podle kuchaře Martina Škody

Poslední pátý recept, který jsme vybrali z kuchařky Škoda nevařit 2, vás potěší svým domácím pestem v kombinaci se sušenými rajčaty.

Celý článek

Na večer u filmu se hodí křupavé medové chilli oříšky podle Martina Škody

Domácí vaření nemusí být vždy o velkých obědech a večeřích. Někdy si lze pohodlně připravit také netradiční chroupání na dlouhé večery...

Celý článek

Sladké víkendové pečení s Martinem Škodou

Už jsme si uvařili polévku z červené řepy a upekli houbový závin. Nechtělo by to ale také dezert? Jeden přinášíme právě dnes!

Celý článek

Nedělní oběd? Co třeba houbový závin podle Martina Škody?

Další z receptů na víkendové rodinné vaření podle Martina Škody vám přinese chuť propečeného listového těsta, hub a zkaramelizované cibulky.

Celý článek

Stylové vaření s Martinem Škodou

Nově přinášíme recepty od mladého a šikovného kuchaře Martina Škody, které najdete také v jeho druhé kuchařce Škoda nevařit 2.

Celý článek