Džínové sukně - kamarádky žen všech národností i generací

Džínové sukně - kamarádky žen všech národností i generací

Každá z nás má v šatníku nějakou tu stálici, něco, na co se můžeme vždy spolehnout, i když nemáme tu správnou náladu, něco co se spolehlivě hodí ke všemu. Jedním z těchto kousků, které má každá z nás v šatníku, je jistě i džínová sukně.

Móda květinových dětí

Když se tenkrát ve Spojených státech amerických „květinové děti" nebo také hnutí hippies pokoušelo efektivně recyklovat staré otrhané džíny, které zažívaly v té době velký boom, vynalezly trend, který se dámských šatníků chytl a už nikdy nepustil. Řeč je o džínové sukni. V mainstreamové módě se sukně objevily už v 70. letech a v roce 1983 spatřila světlo světa známá minisukně, oblíbená především u tehdejších teenagerů. Ruku na srdce, vlastně se tento trend nezměnil dodnes.

Konec rozmarům letního počasí

Džínová sukně se sice objevuje v různých podobách, střizích a délkách, ale její podstata zůstává - hodí se ke všemu a na cokoliv. Navíc je jako stvořená pro léto, je totiž vzdušná a trendy, ale i přesto vás v ní nepřekvapí nešvary letního počasí. Z toho důvodu už v obchodech nenarazíte jen na džínovou mini klasiku, ale hned na několik dalších a zábavných variant jako je midi, pouzdrovka nebo třeba zavinovací, a tak si i tu vaši můžete vzít do práce, na rande nebo na pláž.

Na rande v džínovce

Připravili jsme pro vás několik typů, jak se obléknout do džínové sukně na různé příležitosti. Jak už bylo totiž řečeno, džínovou sukni můžete, milé dámy, obléknout do práce, na rande nebo dokonce i na sport. Na rande ji můžete doladit s jakoukoli barvou trička nebo blůzky. Nejvíce samozřejmě okouzlíte v mini, pokud si ale v krátkých sukních nejste jistá, rozhodně nezavrhujte pouzdrový střih, k němu však zvolte vhodnou obuv - vysoké podpatky nebo moderní plátěnky ve světlé barvě.

Klasika je klasika

S „džínovkou" si prostě můžete vyhrát a pokud vám přijdou business outfity nudné, sukně může být vaše spása. Volte delší střih, ideálně lichotivou midi délku do půlky lýtek. A opět doplňte světlejšími doplňky a blůzkami. A pokud jste zastánkyní klasiky, nic nezkazíte - mini sukní, tričkem s potiskem a výraznými teniskami, plus trendy doplňky - krásné sluneční brýle a batůžek, který nejen dobře vypadá, ale dáte do něj všechno, co na pláž nebo na sport potřebujete. A ať už jsou vaše plány na léto jakékoli, pamatujte, že všechny generace už vědí, že s džínovou sukní je život lehčí a trendy.

urbanstore.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram