Elie Saab Podzim 2014 Couture

Elie Saab Podzim 2014 Couture

Od libanonského módního návrháře Elie Saaba oblečení pro denní příležitosti nečekejte, obzvlášť, pokud se jedná o Haute couture. Zásobu snových, nádherných a jinými superlativy opěvovaných večerních rób ale ano.

I Elie Saab předvedl své couture umění určené pro nadcházející podzim. Třpytivé materiály, dlouhé večerní róby a uhlazené účesy stále zůstávají jeho hlavním poznávacím znamením. Na druhou stranu, už od prvního modelu bylo všem přihlížejícím jasné, že i styl Elie Saaba, který se vyznačuje dlouholetým pokračováním ve svém vlastním trendu, se začíná pomalu měnit. Poznat je to především na materiálu, bohatých všitých a jinak do látek zakomponovaných aplikací nebo i u výstřihů, u nichž se Saab stává čím dál tím více variabilním. Modely v jeho přehlídce by se daly rozdělit do dvou částí a neustále se míchaly - na část s klasickými modely podle Elie Saaba a na zbytek, který by jednolitou skupinu jinak netvořil. Jediné, co měly zbývající modely společného, je to, že se na první pohled lišily od tvorby, na niž jsme od tohoto původem libanonského módního návrháře zvyklí.

Vyšívané a všemi směry prošívané večerní róby jsou vždy nádherné. Ať značka sáhne po pastelových barvách, výrazné smaragdové nebo krvavě rudé, vždy se člověk může při pohledu na kolekci potěšit. Ani v nové Haute couture kolekci takové kousky nemohly chybět. Saab si opět zvolil novou paletu barev a držel se především světle modré, béžové, červené, černé a bílé. Šaty vyvolávají dojem toho nejlepšího, co si můžete pořídit, ale zároveň nás napadá, že také musí něco vážit. Tolik kamínků, třpytek a výšivek, to není jen tak.

Z modelů, které byly pro Saaba něčím neobvyklé, jsme nadšení. Ano, přiznejme si - jednolitý styl všech rób od Elie Saaba za posledních pár sezón už trochu začal nudit. Taková silná slova jsou ve spojení se jménem Elie Saab použita až neslušně, avšak jsme rády, že se návrhář konečně rozhoupal a sáhl po novějších prvcích ve svých kolekcích. Přelívání jedné barvy do druhé v rámci jedněch šatů, kulaté hlubší výstřihy, kratší šaty, kožešiny i náznaky vzorů kolekci perfektně oživily. Jásat nad ní by se dalo dlouho a v mnoha větách. Proto už toho raději necháme!

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram