Emilia Wickstead v podzimní kolekci přinesla méně formálnosti

Emilia Wickstead v podzimní kolekci přinesla méně formálnosti

Tradiční britská móda obvykle přináší estetiku, často ale také nudu. Emilia Wickstead naštěstí tradici spojila se zajímavým propracováním.

Musíme tedy přehlédnout prvních pár modelů, které nám připomněly výše zmíněnou britskou módu plnou nudy. Od osmého modelu však kolekce ready-to-wear dostala patřičné otáčky a my jsme zpozorněli.

Designérka z Nového Zélandu zahájila šití modelů na míru pro londýnskou smetánku, včetně kněžky Kateřiny, která je jednou z jejich nejznámějších klientek od prvopočátku. A i když prvky v tomto směru stále zůstávají, její kolekce jsou nejenom estetické, ale i zajímavé a z větší části skutečně nositelné.

Nastavené rukávy, jednoduché blůzy, květinové potisky a samet v dramatickém podání večerních šatů jsou jen zlomkem toho, co můžeme v podzimní kolekci vidět. Wickstead rozšířila své modely od formálních a sofistikovaných i po klasické a běžně nositelné. Dokonce představila džíny s vysokým pasem a její práce hned dostala uvolněnější ráz. Lehce laškovně pak působí průsvitná bavlna a hedvábí, které neskryjí prakticky nic. Důležité jsou však i detaily, se kterými si návrhářka vyhrála a které v pološeru prostředí přehlídky více vynikly...

vogue.com/fashionshows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram