Emilio Pucci na vlnách western a hippie stylu

Emilio Pucci na vlnách western a hippie stylu

70. léta minulého století jako by mávnutím kouzelného proutku ožila s nástupem jarní kolekce italského návrháře Emilia Pucci. V hlavní roli přivítejte třásně, kožené pásky a rozevláté žíhané šaty. 

Kolekce je pomyslně rozdělena na dvě části - tu westernou a druhou, inspirovanou hippie stylem. Ovšem nelze jednoznačně určit, která z nich je povedenější. Motivy westernu, ze kterých vznikly modely v první části jsou především třásně, výrazná hnědá barva, kožené pásky a kozačky. Emilio Pucci se zároveň výborně trefil do použitých materiálů a zdobení, přesně ve western stylu a přesvědčil nás tak o své důkladné práci a perfektní znalosti módní historie.  

 

Když více zabředneme do western stylu, zjistíme, jak precizně propracované detaily Pucci představil. Některé topy, vestičky i šaty jsou nejspíše uháčkované z opravdu tenkých nitek a navzájem jsou kombinovány barvy jako je žlutá, hnědá, fialová či zelená a modrá. Jinak pochopitelně nesmí chybět výšivky - ať už na saku, vestě či nohavicích. 

 

 

Během přehlídky se objevují i více casual outfity, přesto je inspirace 70. léty více než zřetelná. Zaujaly nás určitě overaly i volné košile ležérně zastrkané do kalhot či sukní. Zajímavým prvkem byly hedvábné šátky uvázané těsně kolem krku. Objevily se hned v několika barevných provedeních. 

 

 

Šaty jako stvořené pro bohyně, plné barev a štěstí... To představovala druhá část Pucciho jarní kolekce. Rozevláté hippie šaty s žíhaným potiskem, ve výstřihu zdobené našitými kameny. Batika ještě nikdy nevypadala tak úžasně! Některé modely byly kombinované s háčkovanou podprsenkou v barvách šatů. Jiné se mohou zdát na dálku docela obyčejné, zblízka Vás ale zaručeně uhrane jemný vzor i propojení pastelových odstínů...

Emilio Pucci nám i při své další kolekci Jaro/Léto 2015 dokázal, proč se řadí mezi ty nejlepší! 

 

 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram