Exkluzivní kolekce Chanel na Podzim 2018

Exkluzivní kolekce Chanel na Podzim 2018

Titul Haute Couture pro své přehlídky smí užívat jen některé značky. Je to totiž nejvyšší forma luxusu. Jedním z nich je i Chanel. Pojďte se s námi podívat na podzimní kolekci roku 2018.

Kolekce dýchá Paříží

Pro letošní kolekci se Karl Lagerfeld inspiroval svým vlastním bydlištěm. Materiál i barvy nápadně přimomínají pařížskou čtvrť, ve které tento světoznámý návrhář již od svých 18 let žije. A tak se středobodem celé přehlídky podzimní kolekce stala replika Lagerfeldovy oblíbené budovy Francouzské akademie, která byla přenesena do prostorů Grand Palais des Champs-Élysées poblíž břehu Seiny. Jedná se vlastně o instalaci ulice plné stánků s knihami a šedého zdiva, které umocňuje efekt šedé barvy, která celou kolekci provází. "Myslím, že prostředí Grand Palais je úžasná cesta do představivosti Karla Lagerfelda," vyjádřil se o celé přehlídce zpěvák a tvář Chanel Pharrell Williams.

Inspirováno historií, přesto originální

Střih i použité látky připomínají kamenité fasády starých pařížských domů a třpytivé doplňky evokují třpytící se hladinu Seiny. Celá kolekce prostě Paříží dýchá. Dalším průvodním prvkem celé kolekce jsou delší sukně, které jsou díky propracovanému bočnímu rozparku vhodné jak na pracovní schůzku, tak na večerní rande, jelikož vysoký rozparek odhaluje spodní vrstvu hedvábné minisukně. Právě díky tomuto trendu nesla přehlídka příznačný název "High Profile". Jakoby se Karl Lagerfeld pokoušel zas a stále ve svých kolekcích obnovit zdánlivě zapomenuté hity z šatníků minulých let. 

Trend letošního podzimu

Odvážným kouskem kolekce je také kabátek z černého sametu, jenž svou vzdušností odhaluje nádhernou podšívku s růžovými květy. Hlavním trhákem této kolekce však jsou podzimní kabátky s prostřiženými rukávy, doplněné spodními sametovými rukávy, které elegancí přímo září. Zip na nich je možné odepnout až po ramena. Opravdu originální.

Doteky hvězd

Make-up a hair styling, o který se postaral světoznámý stylista Sam McKnight, byl inspirován 50. léty, vlasy jsou česané do výšky a make-up je svěží. Celá kolekce je také koncipována na počest Coco Chanel, ženy světové módy, která značku v padesátých letech založila. Předváděné modely nádherně dotváří i kotníkové kozačky na vysokém podpatku a ozdobné límce nejen u šatů kolekce.

Pro milovníky nabíraných sukní

Nádech padesátých let minulého století je možná nejvíce viditelný na materiálu, který je pro podzimní kolekci použit. Inspirace tímto obdobím byla však rozhodně použita i na velkou část šatů této kolekce. Šaty jsou nadýchané, vypasované a v několika vrstvách. Častým doplňkem jsou hedvábné či kožené rukavičky.

chanel.com; vogue.com ; theFashionSpot.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram