Fashion coachka Kamila Vodochodská o tom, jak probíhá setkání s osobním stylistou

Fashion coachka Kamila Vodochodská o tom, jak probíhá setkání s osobním stylistou

Zajímal vás průběh osobního stylingu a podrobnosti okolo najmutí vlastního stylisty? 

Kamila Hrubý Vodochodská se v oboru fashion coachingu intenzivně pohybuje 8 let a my si s ní popovídali o tom, jak takové setkání probíhá a dokonce nám dala i radu, kterou může hned aplikovat každá žena na vlastní šatník.

Jak postupujete, když si někdo objedná vaše služby?

Šatník nesestavujeme na teď, jednorázově, ale na budoucnost dvou až tří let dopředu. Což ve spolupráci se mnou znamená velkou anabázi ještě před tím, než se vůbec s klientem setkáme. Ten má za úkol sestavit si cíl, podle kterého já sestavím plán. Záleží na mnohém: jak moc je klient časově vytížen, kolik peněž může a chce se svého rozpočtu uvolňovat na postupnou tvorbu smysluplného šatníku a především na tom, jak moc chce opravdu změnit něco v pohledu sám na sebe, svou postavu, odvyknutí špatným nákupním zvykům, či zbytečným investicím do oblečení. Často mi volají lidé, že chtějí zažít spolupráci se stylistkou, ale u mě zážitkovou agenturu nenajdou (smích). Se mnou se totiž jedná o změnový styling (usmívá se), kdy jdou klienti příjemnou, postupnou a nenucenou, ale intenzivní cestou hodně sami do sebe. A to se teprve dějí věci (smích).

Jak řešíte nákupy s klienty, kteří nejsou z Prahy?

Na asistovaný nákup se někdy sice dostaneme hned, ale někdy až třeba po tři čtvrtě roce, potom už záleží jen na tom, zda klient je ochoten přijet do Prahy. Dostáváme se ale častěji do fáze, kdy Praha nestačí a vyjíždíme do zahraničí blízkého jako Drážďany, i vzdálenějšího. Zároveň svým klientům šiji, co ve velké míře na dnešním módním trhu v kvalitním provedení chybí - obyčejná bílá trika, kašmírové kabáty nebo jim nechám uplést svetr či vyrobit kožené psaníčko.

Dokážete dát univerzální radu, jak utvářet svůj šatník?

Tou je asi otázka, kterou pokládám na začátku svých workshopů. Každá čtenářka by se mohla zamyslet nad tím, co by zachránila z oblečení, doplňků, bot či kabelek, kdyby u ní doma začalo hořet? Za předpokladu, že by si byla jistá, že rodina, mazlíčci, fotografie a veškeré cennosti jsou zachráněné a šlo čistě o jednu módní věc. Ten vztah, který k této věci máte, by pak žena měla cítit ke každé věci, kterou si chce zapracovat do svého šatníku. Je to totiž onen nejdůležitější krok k uvědomění si hodnoty některých kousků, které již v šatníku máte a možná ani netušíte jakou „hodnotu“ (ne finanční co byla uvedena na cenovce), ale stylingově-variabilní má. Mějte se rády, je normální chtít kvalitu. Kvůli sobě. Většinou nakonec zjistíte, že ta jedna věc je nadčasová, má silný kombinační potenciál, je z kvalitního materiálu, takže pravděpodobně nebyla ani levná. A tyto věci vám určují osobní hodnoty na poli módy. 

Co když si žena nechce platit celý koučing?

Pak ji zvu alespoň na první workshop – MEŠ, což znamená Malý Efektivní Šatník. V rámci workshopu se dá určit i úroveň módní inteligence, na které se člověk momentálně nachází. Ujasníte si základní stylingová pravidla, kombinační základy, zjistíte, jak funguje či by spíše měl fungovat proces třídění, vytvoříte si vizuální i písemnou formu základní pyramidy vašeho nového budoucího šatníku. Takového, který tu bude pro vás a ne vy pro něj (smích), takového, který vás bude bavit, a vždy v něm najdete to, co potřebujete. Věřte mi, jde to. A navíc to jde i s několika desítkami kusů, skříň nemusí přetékat přes panty.

Přečtěte si celý rozhovor s Kamilou Vodochodskou!

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram