Fashion must have: leden ve znamení udržitelnosti a zdraví

Fashion must have: leden ve znamení udržitelnosti a zdraví

Mnozí z nás si přejí, aby byl rok 2021 lepším nejenom pro nás, ale pro celou planetu. Hlavním přáním, které posíláme blízkým, je pevné zdraví. A stejně tak i my přemýšlíme nad tím, co do nového roku vylepšit. Proto jsme leden zahalili obláčkem udržitelnost a bio výrobků.

foto: biodynamickakosmetika.cz

Možná už na vlně bio výrobků frčíte nějakou dobu, proto pro vás tento článek bude „pouze“ připomenutím, jaké kvalitní výrobky u nás můžete sehnat. Pro ty, kteří do toho jdou společně s námi na plno a těší se z toho, že udělají velký krůček pro sebe i pro planetu, máme pár tipů, co byste v lednu rozhodně neměli přehlédnout.

Svou eko dráhu můžete odstartovat drobnostmi, jako jsou kartáčky na zuby, bambusové náplasti, které jsou plně kompostovatelné v přírodě nebo dokonce toaletní papír. „Budoucnost hlavně leží v materiálech, se kterými si dokážeme společně s přírodou poradit, a které nebudou mít negativní ekologický dopad. Z naší dosavadní zkušenosti může být jedním z obnovitelných přírodních materiálů bambus. Bambus je obnovitelný zdroj, který roste mnohem rychleji než jakýkoli strom, a zároveň potřebuje málo vody, produkuje hodně kyslíku a nepotřebuje k pěstování pesticidy ani herbicidy (tedy žádnou chemii),“ říká spoluzakladatel zero-waste obchodu Organikk.cz Jakub Piskoř.

Bambusový kartáček na zuby Organikk.cz 119 Kč, bambusový toaletní papír (4 role) Organikk.cz 169 Kč, Intenzivní pleťové sérum – Výběr ze zlatých hroznů Die Nikolai 1 500 Kč, Šaty Myrtle LULL Lungwear 1 990 Kč, Celoroční veganské barefoot boty ROLA Chelsea - Bohempia.com 2 900 Kč, LastSwab Beauty tyčinka Organikk.cz 289 Kč, Bambusové náplasti Organikk.cz 222 Kč

 

Nádherné, měkoučké a praktické šaty ve třech různých provedeních, jsou z ECOTEC® SMART COTTON příze vyrobené v Itálii, při které se oproti klasické či organické bavlně šetří až 77,9% vody, 56,3% CO2 emisí a až 56,6% méně energie. Za touhle krásou stojí značky LULL Lungwear.

V péči o pleť jsme vybrali dva vzácné poklady z bio kosmetiky. Jedním je přírodní pleťové sérum značky Die Nikolai, které má vysoký podíl antioxidantů a je určeno pro rychlou a intenzivní péči o pleť. Druhým pokladem je energizující hydratační sérum Grums, které díky extraktům z BIO mleté kávy, pleť zklidňuje, zatímco zvlhčující složky jako kyselina hyaluronová a glycerin, zvyšují hydrataci, pružnost a vypnutost pokožky. Rostlinné hydratační trio dále pomáhá snižovat ztrátu vlhkosti, posiluje kožní bariéru a podporuje tvorbu přírodní kyseliny hyaluronové. Kávový extrakt zpomaluje stárnutí pokožky, stimuluje mikrocirkulaci a současně zlepšuje vzhled a zdraví pokožky.

Doplňky, jako jsou kabelky, batůžky nebo ledvinky nabízí ekologický eshop Etik Butik, který sází nejenom na etickou módu. Seženete tam však podstatně víc, než jen kabelky vyrobené z odolné veganské kůže z PVC.

foto: Černá kabelka s odnímatelným popruhem "SELEN Black", značka Matt & Nat 4 290 Kč / etikbutik.cz

Celoroční konopné barefootové boty české značky Bohempia jistě potěší nejednoho milovníka "bosého obutí", stejně jako beauty tyčinka LastSwab, která je opakovaně použitelná alternativa k neekologickým, plastovým vatovým tyčinkám na jedno použití. LastSwab Beauty tyčinka má inovativní design a speciálně tvarované tamponky, které jsou primárně určeny k preciznímu líčení a odličování. LastSwab tyčinka byla vytvořena, koncipována a testována až na tisíc použití. Použitím jedné LastSwab tyčinky jste právě zachránili planetu před 1.000 plastovými tyčinkami. LastSwab můžete použít jednoduše doma nebo jej oceníte na cestách a dovolených. Tento opakovaně použitelný LastSwab tampon vyčistíte jednoduše mýdlem a vodou.

Ze spodního prádla pak určitě nakoukněte ke slovenské značce Créeme, která šije nádherné bio kousky, ve kterých se budete cítit, jakobyste žádné spodní prádlo ani neměla.

foto: Body Venna, Créeme 1 605 Kč

Šaty, košile a další i kabátky z lokálních přírodních látek a etickou výrobu oblečení pak najdete u dámského dua tvořící pod značkou SUTU. I tam si můžete být jistí, že udržitelnost je tím pravým, co hledáte.

foto: Košile SUTU 1 600 Kč

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram