Fashion Revolution Week ve 100CLASS concept store

Fashion Revolution Week ve 100CLASS concept store

Vendula Stoklásková je majitelka obchodu 100CLASS concept store, který se zaměřuje na slow fashion. Najdete u ní design od českých i zahraničních návrhářů. My jsme její obchod navštívili ve dnech, kdy měla v prodeji i kvalitní oblečení ze secondhandů, které sama vybrala a případně upravila.

Největší výhodou nakupování z druhé ruky není jenom nižší cena, ale hlavně kvalita oblečení. Vzhledem k tomu, že si vybíráte kousky, které už někdo nosil, pral a běžně užíval, můžete si být téměř stoprocentně jistí, že pokud se o ně budete dobře starat, už nezmění svůj tvar, barvu a ani kvalitu látky. V secondhandech se dají najít poklady, které by se z kategorie zboží z druhé ruky mělo nacházet spíš v kategorii vintage, což je oblečení, které se svým věkem naopak na hodnotě nabývá. Při příležitosti Fashion Revolution Weeku Vendula Stoklásková připravila pop-up Catch by me, tedy týdenní akci, při které jste si mohli v jejím kamenném obchodě v centru Prahy koupit exkluzivní vintage kousky.

Vendula nejen že kousky sama přešívala nebo upravila, aby měly modernější šmrnc, ale také zákazníkům nabídla pomoc ohledně stylingu. Mohli jste si přinést několik svých oblíbených kousků a ona vám pomohla vybrat a doporučit, co by se s nimi dalo kombinovat a co vám může v šatníku chybět. I když je pro ni důležité hlavně to, aby se člověk cítil dobře v tom, co nosí, a styl je až na druhém místě. I když tato akce již skončila, rozhodně doporučujeme 100CLASS k návštěvě, protože tak pečlivě vybrané oblečení a doplňky, které dohromady tvoří krásnou minimalistickou kolekci, najdete málokde.

Z řady několika návrhářů, které u Venduly najdete, jmenujme hlavně Hanu Zárubovou, již osvědčenou a velmi talentovanou návrhářku, která pracuje s kvalitními materiály, novými střihy a technologiemi. Dále nás zaujaly nesmírně krásné a jemné kašmírové svetry od německé značky Another Brand, kvalitní bavlněná trika značky Trikme nebo kousky z dílny Lindy Kaplanové a lněné košile značky PULPA.

Ze šperků, které v obchodě v Soukenické ulici najdete, si musí vybrat snad každý. Z tolika druhů materiálů, stylů a provedení oči přecházejí. Minimalistické šperky ze zlata i stříbra Polky Agaty Bieleń působí křehce a velice žensky, brýle značky LUME zas nadčasově a vyzývavě. Najdete zde i šperky od Du Coeur, Palma de Alma anebo Ely Jediové. Koupit si zde můžete i kabelku nebo boty a také doplňky do interiéru nebo zajímavé knihy.

Obchod 100CLASS se zaměřuje na vysoce kvalitní a perfektně zpracované zboží. Slow fashion a hlavně nadčasovost se vrací do módy, takže pokud do sebe chcete něco investovat, nechte si poradit právě od Venduly Stokláskové. Určitě u ní získáte kus oblečení, který s vámi ještě dlouho vydrží a nikdy se neokouká. 

 

 pinterest.com, stoclass.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram