Fashion show EXIT – Nevzdávejme to, pane Baťo!

Fashion show EXIT – Nevzdávejme to, pane Baťo!

Ateliér oděvu a obuvi Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně uspořádal pro veřejnost módní přehlídku absolventských prací v nevšedních prostorách garáží.

Fashion show předcházela výstava záverečných studentských prací. Návštěvníci si mohli prohlédnout nádherné oděvy a obuv úspěšných designerů z obou ateliérů. Jednalo se o dámské i pánské nadčasové kolekce inspirované různými událostmi a fenomény doby.

K vidění byly na Exitu šaty inspirované mimozemšťany, lidským tělem, obalem, denimem, exotikou nebo romantikou.
V rámci prezentace Ateliéru designu obuvi se představila ručne zhotovená obuv okořeněná inspirací tance, individuality, 90. let nebo maurské kultury.

V krátkosti vám obrazem představujeme prezentované práce:

Z ateliéru obuvi prezentovala Sandra Švédová s autorskou kolekcí, jenž se zaměřila na vznik a budování její nové značky.

Lenka Mlynarčíková (ESHA) vytvořila kolekci MMXIV/MCMXC zameřenou na studium a porovnávání kultury devadesátých let se současností.

Nikola Susová a její kolekce Fashion Obsession nachází inspiraci ve fenoménu únosů ,,mimozemšťany“.

Studentka magisterského studia Andrejka Sološová nazvala svou diplomovou práci "Anatomie módy" a studuje v ní vliv módy na lidské tělo.

Návrhářka Eva Klabalová z ateliéru obuvi sa představila s kolekcí "Around", jejím inspiračním zdrojem byla poušť, oceán a vítr. Zároveň ji charakterizuje variabilita.

Romantiku a touhu po nádheře představila Martina Laňková ve své kolekci " Bridal Pure Beauty", která je jedinečnou kolekcí svatebních šatů vytvořených z netradičního materiálu a s použitím moderní technologie laseru.

Jednoduchost tvaru, přímost formy a temných barev jako doplněk pro každodenní život ženy, to je kolekce „Way“ od designerky Kristiny Zemanové.

Pánské i dámske oděvy představila Kristina Synek v kolekci Spekulace. Hlavním tématem kolekce se stala geometrie, především tvary Archimedovských a Platónských těles.

Taneční náladu přinesla Jitka Hůlková z ateliéru obuvi s kolekcí "Obuv pro moderní tance"

Čistě pánské modely připravila Hana Prchalová v kolekci "Subject: man", která řeší genderovou problematiku.

Adam Ptáček, jediný návrhář/muž, nazval svou kolekci inspirovanou cestou do Ekvádoru "Ecuadorian Heritage".

Pánská kolekce „Zevnitř“ Jany Olehlové je inspirována muži a jejich zájmy a vychází z fascinace mužů automobily a motocykly.

Lenka Greplová nazvala svou práci "Memento" a zabývá se v ní masovou produkcí oděvů, které nosit nechceme, ale nosíme, a upozorňuje na kvalitu originálu.

Michaela Habová vytvořila kolekci obuvi a doplňků inspirovanou maurskou výtvarnou kulturou.

Terezie Cočevová nazvala kolekci inspirovanou zavíráním a otevíráním obalů "Twice a Bon". Kolekce přináší inovace v přístupu k zapínání a střihovému řešení.

A nakonec Daniela Šalátová zpracovala autorskú kolekciu "DS I dnm I 14" inspirovanou fenoménem „modrých džín“.

Každý designer vytvořil jedinečný koncept, na základě kterého vznikly skutečně krásné kolekce.

Zdroj: UTB Zlín Facebook

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram